Zvezda bez petorice u Kupu Koraća: ''Korona nas je deklasirala''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.02.2021.
14:42
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta, rezultat će biti u drugom planu.

Igokea/Nikola Vuruna
Igokea/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde u velikim kadrovskim problemima dočekuje start takmičenja na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli se sutra u četvrtfinalu sastaju sa kragujevačkim Radničkim, a trener Dejan Radonjić zbog infekcije koronavirusom neće moći da računa na Lendrija Noka, Duopa Rita, Korija Voldena, Kina Koloma i Lengstona Hola, pa Zvezdin tim u ovom trenutku broji 11 igrača uz još dvojicu juniora.

“U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu”, izjavio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, a prenosi klupski sajt.

“Želimo da se stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obziran na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje, da je zdravlje najvažnije  i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna”, dodao je Radonjić.

Kapiten Branko Lazić najavio je veliku borbu, bez obzira na sve okolnosti.

“Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju 3 utakmice u 4 dana – videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke