Zvezda čeka, šta će biti sa Davidovcem?

Autor: Ivan Cvetković
subota 25.06.2022.
11:50
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Reprezentativcu Srbije istekao ugovor sa aktuelnim šampionom AdmiralBet ABA lige.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Po okončanju uspešne sezone sa Crvenom zvezdom, Dejan Davidovac je slobodan igrač.

U intervjuu za Mondo, srpski košarkaš ističe da su pregovori sa "crveno-belima" u toku, te da postoji mogućnost da će i naredne sezone biti deo tima sa Malog Kalemegdana.

"Pregovori su u toku, nisam razmišljao odmah. Želja mi je bila da odem na odmor bez ugovora, prvi put kao 'free agent'. Videćemo kako će sve da se izvede, nisam stvarno razmišljao, došao sam ovde posle završetka domaće lige, nisam previše razmišljao o ličnim i klupskim obavezama, došao sam da dam doprinos reprezentacije. Uvek mi je bila želja da budem u Zvezdi, da budem deo Zvezde. Sad, koliko je realno i šta će tu biti? Još ćemo da vidimo", kazao je Davidovac koji je sezonu ocenio kao uspešnu.

"U suštini je na kraju sve bilo sjajno, što i jeste. Teška sezona, možda i najteža AdmiralBet ABA liga od kako sam u Crvenoj zvezdi, tako da je samim tim ovaj trofej i najdraži. Teška, iscrpljujuća sezona sa dosta utakmica, što se nas tiče klupski sa dosta nekih povreda i odsustva. Na kraju smo uspeli da sve nadoknadimo, uzmemo triplu krunu i mnogo mi je drago zbog toga".

Davidovac je trenutno deo tima Srbije koji će igrati kvalifikacije za Mundobasket protiv Letonije i Belgije.

"Mislim da je naša sezona stvarno bila teška. Sa tolikim brojem utakmica, putovanja i svim stvarima koje su nosila ta finala. Iscrpljujuća sezona u svakom smislu, tako da je sigurno da nisam baš odmoran, ali sa druge strane ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Došao sam da dam svoj doprinos reprezentaciji, da se potrudim da pobedimo ove dve utakmice i to je moj jedini cilj", jasan je Davidovac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke