Zvezda - Evroliga je najbolja priprema za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.03.2015.
21:50
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

U Crvenoj zvezdi Telekom su mirno prihvatili sinoćnji rasplet u ABA ligi i činjenicu da će se za treći uzastopni plasman u Evroligu boriti protiv Partizana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

S obzirom na fantastičan učinak u ligaškom delu sezone (24 pobede i samo dva poraza), Crvena zvezda Telekom će u plej-ofu ABA lige imati ulogu apsolutnog favorita za osvajanje šampionskog prstena.

Činjenica je, doduše, i da je jedan od ta dva poraza Zvezdi naneo upravo rival u polufinalu, ekipa Partizana, ali bez obzira na to, crveno-beli će ako ništa drugo, biti u prednosti bar po pitanju domaćeg terena, tačnije igranja pred svojim navijačima.

Svesni su toga i u ekipi Dejana Radonjića, a jedna od prvih reakcija na sinoćnji poraz Partizana u Podgorici (85-79) stigla je od kapitena Crvene zvezde Telekom Luke Mitrovića.

U izjavi ''Novostima'', Mitrović naglašava da je njegovoj ekipi manje-više od početka bilo svejedno koga će imati za rivala u polufinalu plej-ofa, s obzirom na maksimalne ambicije koje Zvezda ima ove sezone.

''Nismo birali protivnika u polufinalu, sve tri ekipe su veoma dobre i sve imaju ambiciju da se plasiraju u Evroligu. Razlike su zaista male'', konstatovao je Mitrović.

Zvezdin kapiten očekuje zanimljive duele sa Partizanom, ali ne beži od uloge favorita.

''Uživaćemo u tim duelima sa crno-belima. Od početka do kraja ABA lige bili smo prvi, zahvaljujući igrama koje mogu da nam daju pravo da očekujemo da ćemo izaći kao pobednici iz polufinalne serije'', naglašava Mitrović.

A kao dodatnu prednost svog tima u odnosu na Partizan, Luka Mitrović vidi još tri preostale utakmice u Top 16 fazi elitnog evrpskog takmičenja, koje će, između ostalog, poslužiti i kao idealna priprema za ono što Radonjićevu ekipu čeka u duelima sa crno-belima.

''Bićemo u takmičarskom ritmu, jer nas do tada očekuju tri utakmice u Evroligi i dve u Superligi sa Megom i Metalcem, veoma kvalitetnim timovima. Nema bolje pripreme za ono što nas očekuje u polufinalu sa Partizanom'', zaključio je Mitrović, a prenose ''Novosti''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke