Zvezda - Šta posle Zenita, ima li još nade za Top 8? Slede dva velika spektakla u ''Pioniru''!

Autor: Darko Mitrović
petak 31.12.2021.
14:33
Izvor: Sportske.net

Kako bi izgledala evroligaška tabela da Zvezda nije propustila dve ogromne prilike u prethodna dva kola?

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda trenutno zauzima tek 13. mesto na evroligaškoj tabeli sa skorom 7-11, ali je posle svega viđenog u duelima sa Efesom u Istanbulu i Zenitom sinoć u Beogradu utisak da Radonjićev tim vredi više, bez obzira na dva nesrećna poraza.

Da je, kojim slučajem, Zvezda imala samo malo više sreće u ta dva meča, sad bi imala po devet pobeda i poraza i zauzimala bi osmo mesto koje vodi u četvrtfinale. Ovako se prilično udaljila od te pozicije, ali još ima i vremena i prilike za novi preokret.

Prve dve evroligaške utakmice u 2022. godini će za Crvenu zvezdu imati ogroman značaj. Biće to dva velika spektakla - prvo Fenerbahče sa Sašom Đorđevićem i Markom Gudurićem stiže u Beograd, taj meč je na programu na Badnje veče, a pet dana kasnije Zvezda će dočekati i madridski Real.

Ako bi uspela da u ta dva meča iskoristi prednost domaćeg terena, osmo mesto bi ponovo bilo na vidiku. Pobede nad Fenerom i Realom u Beogradu bile bi od ogromnog značaja i zbog činjenice da Zvezdu do kraja januara potom očekuju tri gostovanja u nizu - prvo protiv Žalgirisa u Kaunasu 13. januara, osam dana kasnije protiv Asvela i 27. januara protiv Olimpijakosa u Atini.

Sve ovo, naravno, pod uslovom da aktuelna situacija sa pandemijom koronavirusa ne dovede do još nekih odlaganja i novog ''tumbanja rasporeda''.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke