Zvezda vodi na poluvremenu, Mitrović nerešiv za crno-bele

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.11.2021.
19:51
Izvor: Sportske.net

Smailagić najzapaženiji kod gostiju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde okončali su prvo poluvreme večitog derbija protiv Partizana sa vođstvom od 32:21 u 8. kolu AdmiralBet ABA lige.

U dvorani "Aleksandar Nikolić", Zvezda je bolje počela meč i povela sa 5:0 nakon poena Nejta Voltersa i trojke Ognjena Dobrića. Ritam meča je bio prekidan čestim ubacivanje predmeta na teren, što je skretalo fokus sa igre.

Partizan je pokušavao preko Zeka Ledeja na kojem se igrala dobra odbrana, ali je i on bio prilično van ritma u prvom poluvremenu i imao nekoliko neshvatljivih poteza.

Crno-beli su do prvih poena stigli tek u petom minutu nakon vođstva Zvezde od 7:0, a poenima je prethodila blokada Alena Smailagića nad voltersom na suprotnoj strani.

Polovinom deonice debitovao je za Zvezdu i Stafan Marković, koji se početkom nedelje vratio u srpsku košarku.

Partizan se u finišu prve četvrtine probudio i zahvaljujući poenima Smailagića istopio prednost crveno-belih na samo pola koša prednosti.

Finiš prve četvrtine obeležili su promašaji na obe strane, a ova deonica završena je vođstvom domaćina od 15:8.

Partizan je bolje ušao u drugu četvrtinu, ali je Luka Mitrović nastavio u ritmu kao u finišu uvodne deonice.

Polovinom četvrine Holins je vratio Zvezdi plus sedam, što je bio signal Željku Obradoviću da zatraži prvi tajm-aut na utakmici.

Ovaj deo igre obeležio je i Nikola Kalinić kojim je poenima sa penala i asistencijom Ognjenu Kuzmiću omogućio Zvezdu do tada maksimalnih plus devet.

Smailagić je na dva minuta do odlaska na odmor postigao prvu trojku za Partizan i otopio razliku Zvezda na samo četiri poena zaostatka.

Mitrović je uzvratio na drugoj strani, na čijim krilima je Zvezda održavala prednost i poluvreme završila sa plus 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke