Zvezda završila posao u Zadru za polufinale!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.05.2023.
18:44
Izvor: Sportske.net

Pobeda Crvene zvezde i plasman u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige!

ABA liga - Zvonko Kucelin, Zadar
ABA liga - Zvonko Kucelin, Zadar

Povezane vesti

Crvena zvezda će igrati u polufinalu AdmiralBet ABA lige pošto je savladala ekipu Zadra i drugi put u dva meča. Danas je u dvorani "Krešimir Ćosić" bilo 63:74.

Posle pobede u prvom duelu, košarkaši Crvene zvezde su u dobrom ritmu nastavili i u Zadru. 

Luka Božić je igrao slabije od očekivanog, pa je Zvezda došla do velikih 7:0 vrlo rano posle trojke Kampaca. Ipak, na drugoj strani Božić i Ramljak uspevaju da sa četiri vezana poena nekako zaustave crveno-bele. 

Zvezda je održavala svoju prednost, imali su gosti i 16:9 u jednom trenutku posle poena Mitrovića, a kraj četvrtine je usledio nakon trojke Bena Bentila za 19:12. 

Crveno-beli su bili bolji u nastavku prvog poluvremena, otišli su izabranici Duška Ivanovića na +14 posle jedne kontre, a trener Jusup je svojim igračima rekao:

"Ajde dogovorite se ko koga čuva!"

Bolji Zadar nakon tajm-auta, Čampara je igrao kao u transu, prednost Crvene zvezde se očas posla istopila.

Posle trojke Dejvisa bilo je 33:30 za domaćina, Zvezda je skoro dva minuta bila bez poena sve dok Petrušev nije pogodio sa linije za slobodna bacanja, a onda problemi za Zadar, imali su i oni crne rupe pred sam kraj, pa je Zvezda vratila prednost. 

Svojom sjajnom serijom početkom drugog poluvremena Fakundo Kampaco je uspeo da odvede Zvezdu na +9, imala je ekipa Duška Ivanovića potpunu kontrolu utakmice sve do trojke Lakića na startu poslednje deonice kada je domaćin prišao na 47:53.

Trojka Vildoze je bila izuzetno bitna na 6 minuta do kraja meča kada je Zvezda otišla ponovo na +8, a trojka Stefana Markovića je, čini nam se, bila ključna da se prelomi utakmica. 

Pogodio je Marković još jednu trojku za 58:69 i tako neutralisao trojku Čampare, sve je išlo glatko do kraja...

Božić je imao 17 poena, Čampara 15 kod domaćina. U redovima gostiju najbolji Mitrović sa 13, Kampaco je dodao 12, Petrušev 11, Nedović i Marković su imali po 7...

Zvezda će u polufinalu igrati protiv Budućnosti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke