Zvezdin stisak popustio - Slobodan pad u 3/4, pobeda ostala u Francuskoj

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.01.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Radonjićev tim ima za čim da žali...

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Asvela u Vilerbanu sa 69:67 u okviru 22. kola Evrolige.

Gotovo tri sedmice nakon poslednjeg odigranog meča, igrači Crvene zvezde su pokazali „zarđalost" usled virusa korona koji ih je zadesio, ali i dobru borbu iz koje su mogli da izađu kao pobednici, no to nije bio slučaj.

Utakmica je počela nešto sporije na oba kraja parketa. Dva tima su sa nešto nesigurnosti ušla u ovaj duel. Zvezdin šut na samom startu nije bio obećavajući. Ukazivala se prilika za nekoliko poena u tranziciji, ali gosti to nisu uspeli da konvertuju i povećaju prednost. No, odbrana je radila vrlo dobar posao, a isto se može rei i za Asvelovu. Svega 13 poena videli smo u prvih četiri minuta igre...

Nakon tri uzastopna promašaja za tri, usledile su dve vezane trojke. Pogodili su Ostin Holins i Eron Vajt i Zvezda je na dva minuta pre kraja prve deonice imala osam poena viška. Čak tri puta u uvodnom delu utakmice, domaćima je isteklo vreme za napad, što svedoči o odličnoj odbrani Radonjićevog tima.

Minut i po pošto je počela druga deonica, na semaforu je bila dvocifrena razlika nakon Kalinićevog polaganja (11:21) i Ti-Džej Parker je to shvatio kao signal za uzbunu. Međutim, Asvel je nastavio da se muči protiv Zvezdine granitne odbrane, što je srpski šampion uspeo da pretvori u prednost od 14 poena. Tražili su crveno-beli lake koševe, uglavnom završavali  pod samim obručem, a na suprotnoj strani sprečavali protivnika da ih ugrozi.  

Nije se gledala lepa košarka, posebno u završnici poluvremena kada smo gledali poteze nalik onima u osnovnoškolskom dvorištu. Estetika definitivno nije bila saveznik dva tima na ovom duelu, ali izvesno je da Radonjića to nije doticalo. Njegov tim je na pauzu otišao sa „+10“ i sa svega 25 primljenih poena što je bilo jedino važno.

Asvel je uspeo da ubrza igru, okrenuli su tempo na svoju stranu i nedugo pošto je startovao drugi deo disali su za vratom svom rivalu. U naletu je tada bio Pol Lakomb, a Zvezda je imala poteškoće i u svojim redovima budući da je već posle 27 minuta igre Nikola Kalinić imao četiri faula... Po prvi put od početka meča, poenima Džejmsa Gista, Asvel je poveo sa 44:43, ali je tada uzvratio Ognjen Dobrić trojkom. No, na isti način je pogodio Kris Džouns i Asvel je vodio pred ulazak u poslednji kvartal. Samo u trećoj deonici ubacili su gotovo identičan broj poena nego u čitavom prvom poluvremenu.

Ognjen Dobrić je namestio ruku, Zvezda je morala da se prilagodi ritmu i upravo je popularni „Šegi“ držao Zvezdu podalje od zaostatka. Pridružio mu se i Nikola Kalinić i trojke su ovog puta bile sazveznik šampiona AdmiralBet ABA lige. Dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda organizovala očajan napad u poslednjim sekundama i propustila priliku za poravnanje ili pobedu.

Najbolji pojedinac Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 20 poena, 12 je dodao Eron Vajt. Lakomb i Džouns su se istakli u Asvelu sa po 17 koševa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke