Zvezdina "fantazija" za nastavak snova o Top 8!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.03.2023.
20:52
Izvor: Sportske.net

Valensija bez šansi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju sa 92:73 u meču 31. kola Evrolge odigranom u hali "Aleksandar Nikolić".

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Filip Petrušev sa 20, dok je Ognjen Dobrić ubacio 16, a Kampaco postigao 15 poena uz sedam asistencija.

Najbolji u gostujućoj ekipi bio je Džona Radebo sa 14 poena.

Crvena zvezda nakon večerašnje pobede ima skor od 14 pobeda i 17 poraza i nalazi se na deobi 11. mesta sa Valensijom i Armanijem.

Zvezda je dobro započela utakmicu uuvodnim poenima Kampaca i Martina, a nakon trojke Petruševa crveno-beli su poveli sa 7:2. Ipak, ubrzo su gosti izjednačili, a do kraja prve četvrtine igralo se u egalu. U redovima Valensije razigrao se Radebo, a poenima Lopeza-Arostegija u poslednjim sekundama "slepi miševi" su prvu deonicu rešili u svoju korist sa 21:20.

Početak druge deonice protekao je u znaku Luke Mitrovića koji je u defanzivi stvarao glavoblje centru gostiju Riveri, dok je u napadu bio prva opcija domaćih. Kada su videli da u reketu nema prolaza gosti su se oslonili na šut za tri poena, i ubacili tri vezane trojke koje su ih održavale u vođstvu.

Zvezda je stigla do preokreta enegrijom Bentila koji je prvo uhvatio ofanzivni skok, a zatim i vezao četiri poena za vođstvo crveno-belih 32:30 na polovini druge četvrtine. Tada je u igru ušao i Holand koga dugo nismo videli na parketu u Evroligi.

Upravo je trojkom Holanda Zvezda stigla do šest poena prednosti (39:33), a ubrzo zakucavanjem Martina i do maksimalnih +8 (41:33) u finišu prvog poluvremena. Gosti su do velikog odmora malo smanjili zaostatak i otišli na odmor sa decifitom od pet poena (46:41).

Nastavila je Zvezda sa dobrom igrom i na startu drugog poluvremena. Vildoza je pogodio trojku, a zatim Petrušev uhvatio ofanzivni skok i položio za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih (53:43). Domaći su do poena dolazili lako, ali je Valensija uzvratila sa dve vezane trojke koje nisu dozvolile Zvezdi da napravi veću razliku.

U nastavku treće četvrtine obe ekipe su lakše dolazile do poena. Valesnija uglavnom na iz igre jedan na jedan, a Zvezda timskom košarkom i velikim brojem asistencija u čemu je prednjačio Kampaco.

Kada je Argentinac izašao sa parketa crveno-beli su teže dolazili do poena, ali su uspeli da zadrže prednost pred poslednju deonicu zahvaljujući poenima Petruševa. Na kraju treće četvrtine bilo je 69:62.

Sjajnom minijaturom i polaganjem uz faul Bentila domaći su poenterski započeli poslednju četvrtinu. I na drugom kraju terena bio je dobar košarkaš iz Gane koji je iznudio faul u napadu Hermanosana, ali je tom prilikom došlo do lakše povrede, te je morao da izađe iz igre.

Gosti su bili nervozni zbog zaostatka i pravili puno grešaka u uvodnim minutima poslednje deonice, a nakon manje od tri minuta ispunili su bonus, što je bio dodatni problem za "slepe miševe".

Trojkom Holanda crveno-beli su došli do nove maksimalne prednosti +12 (76:64) i sigurno išli ka novom evroligaškom trijumfu. Trojkom Džonsa na tri i po minuta pre kraja Valesnija se spustila na jednocifrenu razliku (78:69), ali je Dobrić trojkom vratio dvocifrenu prednost domaćinu, a Petrušev zakucavanjem za +14 (85:71) "zacementirao" Zvezdinu pobedu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke