Zvezdina misija u Rusiji - neuspešna!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.10.2020.
19:58
Izvor: Sportske.net

Zvezda poražena u Rusiji od Himkija, a moglo je i drugačije da se završi...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Novi poraz Crvene zvezde mts u Evroligi i to od Himkija rezultatom 83:77.

Himki je veoma brzo stigao do 7:1, Karasjov, Jerebko i Monro su napunili koš ekipe Saše Obradovića u kojoj smo čekali nekoga da proradi i da donese egal.

U prva tri minuta meča Zvezda je postigla samo jedan poen, ali je onda Lojd pokrenuo svoj tim trojkom, a kada su trojke pogodili Volden i Lazić došlo je i do preokreta.

Posle poena Ročestija i Terija Zvezda je imala pet poena prednosti, ali su domaći uspeli do kraja poluvremena u više navrata da se vrate u meč i da preokrenu rezultat.

Šved je proradio, na drugoj strani je Ročesti držao Zvezdu u napadu, ali je Himki ipak otišao na odmor sa prednošću od 44:40.

Velika neizvesnost bila je u nastavku meča, u trećoj četvrtini gledali smo ogroman broj slobodnih bacanja, a iz toga je Zvezda profitirala sredinom deonice pa je prešla u prednost koja je bila ponovo ona najviša od 5 poena kada je Emanuel Teri poleteo i zakucao.

Šved je na drugoj strani ređao poene sa slobodnih bacanja, a serijom 8:0 domaći završavaju četvrtinu.

Trojkom O'Brajanta je počela poslednja deonica, Zvezda je prešla u prednost 58:60, ali je onda Mekalum preuzeo stvari u svoje ruke. Pogodio je trojku, pa dvojku, pa onda još jednu trojku za 66:60.

Možda je Zvezda bila već tada utučena, a dodatno su je utukle dve trojke, prvu je pogodio Janis Tima, drugu Erik Mekolum koji je definitivno igrač utakmice.

Nije Mekolum tu stao, pogodio je još jednu trojku za 77:66 na 2:31 do kraja.

Tada je zaista sve bilo gotovo.

Džordan Lojd kod Zvezde najefikasniji sa 18 poena, ali je pogodio samo 4 od 14 šuteva iz igre. Džoni O'Brajant je pogodio 14 poena, Volden je imao 11. Na drugoj strani Mekolum 23 poena, Šved 17 poena i 12 asistencija.

Tiket

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdo Zvezdana
Saturday, 31.10.2020
13:42
avatar
deki trbic
Friday, 30.10.2020
22:31

Ahahahahahah zar je neko ocekivao drugaciji scenario? Ja ne, mislim jesam navijac PARTIZANA, ali to nema nikakve veze da budem iskren i da kazem, da ce opet zvezda ili ti FMP da udje u top 17

avatar
Kori Volden
Friday, 30.10.2020
21:54

Ocigledno je koliko O'Brajant iskace iz koncepta ove ekipe. Zaista previse solira za sada. Nadam se da ce se to limitirati u narednom periodu. Rocesti koliko donese, toliko odnese. Da trojku iz bloka nerezonskim sutem i onda ceka i gleda Bertansa, ne pomera se, ovaj ima 3-4 sekunde da se namesti da sutne za tri, vec u sledecem napadu. Bice sve ovo okej, vremenom, dok se Dzoni uklopi. Velika je greska sto je Simonovic u rosteru.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 30.10.2020
21:27
avatar
Realni Arthur
Friday, 30.10.2020
21:19

Izgubiti od ekipe koja na rosteru ima 8 igraca, malo je neodgovorno. i da, niko se ne sladjuje nasim porazima, nego prvi put otkad igramo Evroligu, znaci od 2014-15 ako se ne varam, jnikad jaci tim nismo imali ali ponovo isto, ulagati tolike pare dovesti skoro pa najbolje igrace koji trenutno ima na trzistu a rezultate imati isto ko Sakota prosle godine ili slabije, to je zaista neprihvaljivo! O cemu se ovde radi, ja od veceras necu vise pratiti kosarku, jer volim Zvezdu malo vise od ovoga, i ne mogu da trpim da se izzivljajva na nama sa svim ovim pojacanjima, jedan Himki koji nema niti jednu pobedu do sada, Mada kad bolje razmislim, mi smo se jedva spasili protiv Mege, i to uz malu pomoc sudija, to je pokazatelj da ce nas dobiti u svim tekmama koje igramo kao gost. Ocekivao sam neku bolju Zvezdu sa ovim Obradovicem ali izgleda da sam se prevario, jer nema Obraodvic neke trofeje kao trener, ima to ineko iskustvo, i to sto voli ZVezdu a to nije dovoljno za uspeh jer treba znanje koju ocigledno doticni nema za nivo Evrolige! Sad tvrdim da Partizanu stvarno falio samo dobar trener, jer smo veceras to videli na delu Kurtinaitis drzi cas nasem Obradu kako se dobija tekma u Evroligi i to sa 8 igraca, i to sa skorom 0:4 do sada, Znaci umesto da se trazi jedino agreivnost i tvrdu odbranu oavj celavi pokusava da se nadmudri sa Kurtinaitisem koji je licno Fil Dzekson za Obrada. Pokvarilo mi se raspolozenje posle sinocnog uzivanja u pobedi protiv Ceha, i ocekivao mozda i veceras nesto dobro uradimo, ali idemo dalje, jedino sto mi se pokvarilo vikend!

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 30.10.2020
21:14

Nudili su nam se zestoko u 2 i 3 cet.ali nije htelo i nismo znali,previse silovanja i na kraju im poklonismo pobedu.Bice bolje!

avatar
realni navijac
Friday, 30.10.2020
21:06

To je filozofija Obradovića ! Jaka odbrana u igri 4+1 ,tj. 4 dodavača i lopta Lojdu pa šta on uradi. Ne dao bog da se on povredi , zvezda bi sve utakmice u Evroligi izgubila.