Zvezdina osveta Litvancima sa kamatom, maestralni Davidovac!

Autor: Nikola Miloradović
petak 05.01.2018.
20:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su svoju sedmu pobedu u Evroligi ove sezone, kako su u 16. kolu na svom terenu savladali litvanskog šampiona, Žalgiris.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Puleni Dušana Alimpijevića slavili su u prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv ekipe iz Kaunasa, na kraju je bilo 77-65 u korist šampiona Srbije i Jadrana.

Prvi napad na utakmici imala je Zvezda, a u poene ga je pretvorio Ročesti i to van linije za tri poena.

Nakon toga, Zvezda je odigrala dve odlične odbrane na centru gostiju Dejvisu, da bi nakon dva realizovana bacanja Ročestija poveli sa 5-0.

Posle tri minuta igre Jankunas postiže prve poene za Žalgiris na meču, ali mu je Dangubić u narednom napadu odgovorio trojkom.

Usledila je nešto bolja igra gostiju, koji nošeni Kevinom Pengosom stižu do preokreta, da bi prednost uspeli da zadrže i do kraja prvog perioda (16-18).

U nastavku, Dilan Enis postiže trojku sa oko devet metara i vraća prednost Zvezdi (21-20).

Uzvratili su gosti preko Erona Vajta i ponovo Pengosa, pa su ponovo poveli.

Ipak, na četiri i po minuta do kraja Ročesti odličnim krosoverom "šalje po burek" Aleksa Tupana i potom postiže poene za novu prednost "crveno-belih".

Zvezda uspeva da zadrži prednost do kraja prvog dela igre, pa su nakon 20 minuta imali dva poena viška (33-31).

Tejlor Rocesti

Drugo poluvreme Zvezda otvara sa 5-0, preko Bjelice i Ročestija. usledila je tvrda igra na obe strane, nakon pet minuta igre u trećoj deonici bilo je 7-4 za "crveno-bele", tačnije Zvezda je vodila sa 40-35.

Razigrali su se domaći košarkaši nakon toga, a pogocima Enisa i Lesora, posle krađe, Zvezda je povela i sa devet poena razlike (48-39).

Ipak, usledila je serija gostiju od 9-0, zaključno sa početkom poslednje deonice, pa su Jasikevičijusovi puleni uspeli da poravnaju rezultat (48-48).

Očekivano tvrdo je bilo u poslednjih 10 minuta, a onda po trojku pogađaju Ročesti i Davidovac, Zvezda odlazi na +6 na nešto manje od sedam minuta do kraja.

davidovac

Davidovac je nastavio sa sjajnom partijom, prvo je novom trojkom odveo Zvezdu na dvocifren višak, a onda je sa dve rampe u samo par sekundi zaustavio Erona Vajta!

Nakon toga, Davidovac postiže svoju treću trojku u samo par minuta, da bi nakon toga sakupio i defanzivni skok nakon promašaja gostiju.

Svuda je bio fantastični Davidovac, koji još jednom dokazuje da će biti od velikog značaja za Crvenu Zvezdu ove sezone.

Trojkom Branka Lazića na manje od dva minuta do kraja Zvezda dolazi i do 12 poena prednosti.

Počeli su košarkaši Žalgirisa u nedostatku rešenja da šalju Zvezdine na liniju penala, pogađali su Enis i sjajni Davidovac, te je Zvezda uspešno održavala dvocifrenu prednost.

Na kraju više nego zaslužen trijumf pred svojom publikom i to sa dvocifrenom razlikom, te "crveno-beli" sada imaju prednost u odnosu na Žalgiris, kako su u Kaunasu poraženi sa samo dva poena razlike.



Najbolji u Zvezdi Ročesti sa 16 poena, 10 asistencija i po četiri skoka i četiri ukradene lopte, ali sjajan je bio i Dejan Davidovac, koji je prelomio meč u korist domaćina. On je meč završio sa 13 poena i po dva skoka i dve ukradene lopte, kao i dve blokade. Dvocifren i Dilan Enis sa 12 poena.

Kod gostiju najbolji Pengos sa 19 poena i sedam skokova, dvocifren još Jankunas sa 10 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Saturday, 06.01.2018
00:56

Deki javi se 😂😂

avatar
Pixi gol iz kornera
Saturday, 06.01.2018
00:02

Ponos Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 05.01.2018
22:05

Bravo Zvezdo,idemo utakmicu po utakmicu. Play off je na vidiku.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 05.01.2018
22:04

Odavno nisam video da se neki sudija ovako pogubi, nije znao gde bije. Naporna í tvrda utakmica, Davidovac X faktor.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 05.01.2018
22:03

Strasna utakmica. Mnogo teska tekma, naporna ko bitka za Staljingrad, ali uspeli smo, i usput demonstrirali moc....Pokazali smo da mozemo i opaku odbranu da peglamo. Ekipa smo koja moze recimo unistiti Real u sred Madrida sa teskom artiljerijom, sa 17 trica, ali ispostavlja se da mozemo i na druge nacine da pobedjujemo. Pobedili smo jedan strasan tim, ekipu koja je na mozda i visem nivou od nase proslogodisnje, organizovanu kao armija, defanzivno nerealno dobru.... PAO se izvukao protiv nas, Bamberg i Baskonija iskoristili odsustvo Antica. Sa obzirom na to, ocigledno je da zasluzujemo dosta bolju poziciju od trenutne, i ako nas povrede zaobidju i zadrzivo ritam, mislim da cemo tu dosta bolju poziciju i ostvariti.... Prolaz u cetvrtfinale je itekako moguc, borimo se do kraja....

avatar
Amar Zornic
Friday, 05.01.2018
22:02

Vveoma bitna pobeda protiv jednog od najvecih konkurenata koja vazi 2 jer imamo bolji medjusobni skor . Davidovac mora biti dobar cim se šiša na Simona xD

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 05.01.2018
22:02

Dobar ovaj Davidovac.Bravo za pobedu,sad da se pobedi Buducnost u Podgorici za prvo mesto i prednost domaceg terena.

avatar
Doktor Trax
Friday, 05.01.2018
22:00

Rutinski rovovski,bravo !

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 05.01.2018
22:00

Ovaj Rocesti i Antic su pola ekipe. Nije mi jasno koliko vezanih utakmica Bjelica treba sve da promasuje ne bi li mu smanjili suteve? Jel ima u ugovoru mozda 10 vezanih jer je sada na solidnih 6-7.

avatar
Zlato
Friday, 05.01.2018
21:59

Razbili smo ih.