Zvezdina premijera kod kuće - Pada španski prvak?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 09.10.2020.
10:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde će u okviru drugog kola Evrolige dočekati u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu Baskonije, aktuelnog prvaka Španije.

aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj
aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj

Povezane vesti

Navijača neće biti na tribinama "Pionira", Zvezda ovoga puta neće imati pomoć "šestog igrača", za rivala ima tim koji je u prvom kolu protiv Reala pokazao da osvajanje titule nije bila slučajnost, jasno je da je pred Sašom Obradovićem još jedan veliki izazov.

Ipak, da bi se napravio uspeh u eliti, moraju se preskakati i najveće prepreke, a domaći teren je svakako prednost srpskog predstavnika.

"Crveno-beli" su na startu sezone doživeli poraz od Fenerbahčea u Istanulu, loš uvodni meč za Obradovića i njegove pulene, turski sastav je kontrolisao rezultat tokom čitavog susreta, očigledna je bila velika razlika u iskustvu.

Kokoškov se uglavnom oslanjao na proverene opcije, Fener je pokazao da će se i na početku nove ere boriti za sam vrh Evrolige, u to nema sumnje.

Zvezda se oporavila od poraza i u Zagrebu u okviru prvog kola ABA lige deklasirala Cibonu, Obradović je imao priliku i da odmori pojedine igrače, videli smo u pravom svetlu i velika pojačanja poput Lojda i Voldena.

Jasno je da Zvezda ima određene nedostatke, pred duel sa Baskonijom je ipak rešeno jedno goruće pitanje, vratio se iskusni Tejlor Ročesti na Mali Kalemegdan, ali mala je verovatnoća da će zaigrati protiv prvaka Španije u drugom kolu, slična situacija je i sa centrom Emanuelom Terijom, koji se oporavlja od koronavirusa.

Dakle, Zvezda u istom sastavu u kojem je doživela poraz od Fenera dočekuje ekipu Baskonije, šta čeka "crveno-bele" protiv čete  Duška Ivanovića?

Baner 2

I jedni i drugi igraju sa puno energije, Obradović i Ivanović takođe važe za trener koji odlično fizički pripremaju svoje ekipe, pa je jasno da nas očekuje pravi košarkaški rat.

Baskonija je ovog leta dobila tri velika pojačanja u Rokasu Giedraitisu iz Albe, Aleku Pitersu iz Efesa i Džekiriju iz Asvela, zadržali su kostur iz prošle sezone, a igrači poput Pjerije Henrija i Luke Vildoze su rešeni da ove sezone dokažu da pripadaju kremu evropske košarke.

Mursija je za vikend ipak pokazala da nisu nepobedivi, nanela im je kao gost prvi poraz ove sezone, spustili su im šut za tri poena na samo 24% uspešnosti, dakle odbrana je presudila, jasno je i da će to biti veliki adut Crvene zvezde.

Vildoza je potpuno podbacio protiv Mursije sa samo četiri postignuta poena, mučili su se i Giedraitis (9p) i Henri (10p), pa je jasno da pomenuti trojac predstavlja najjače oružje Baskonije u napadu i da bez njih četa Duška Ivanovića teško može do pobede i protiv daleko slabijih timova od Zvezde.

Kori Volden

Potrebno je ipak da proradi neko i na drugom kraju terenu, kao što smo napisali Lojd i Volden su u Zagrebu pokazali svoj napadački potencijal, ukoliko nastave u dobrom ritmu, Zvezda ima velika šanse.

Baskonija gostuje u Beogradu u petak (9. oktobar, 19h), pobeda protiv prvaka Španije bi za Zvezdu predstavljala snažan vetar u leđa pred nastavak sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke