Zvezdinih 31:50 u drugom poluvremenu za veliku brigu pred start sezone!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.09.2024.
16:50
Izvor: Sportske.net

Solidno prvo i očajno drugo poluvreme crveno-belih protiv Zenita.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde završili su takmičenje na VTB Superkupu u Moskvi kao četvrtoplasirani tim.

U borbi za treeće mesto, Zvezda je danas poražena od Zenita rezultatom 83:70, posle veoma loše igre u drugom poluvremenu.

Prvo poluvreme je obeležila nešto bolja igra Crvene zvezde, ali i očajan šut za tri poena, i kod jednih, i kod drugih. Miler-Mekintajer je bio Zvezdina pokretačka snaga u većem delu prvog poluvremena i najzaslužniji je za Zvezdinu seriju 7:0 u finišu druge četvrtine na čijem je kraju Zvezda vodila sa 39:33.

Od početka drugog poluvremena, Zvezda se i dalje mučila u šutu za tri poena, ali je i pored toga održavala prednost od šest do osam poena razlike. 

Ipak, na sredini treće deonice Pojtres smanjuje na 45:43 i vraća nadu Zenitu da eventualno može do preokreta.

A onda tek na tri i po minuta pre kraja treće deonice, Ajzea Kenan konačno ''probija led'' i postiže prvu trojku za crveno-bele. Pojtres je ekspresno uzvratio, što je bio početak nove mini-serije ruskog tima i na ulasku u posldnja dva minuta u trećem kvartalu Hanter je doveo Zenit u vođstvo - 51:49.

Naravno, trener Janis Sferopulos je reagovao tajm-autom, ali crveno-beli i dalje ne uspevaju da povrate samopouzdanje, što koristi i Ščerbenjev koji pogađa trojku za 54:49. Nervozan je bio i Plavšić koji je nešto ranije napravio nesportsku ličnu grešku, posle čega je napustio teren i otišao u svlačionicu.

Do kraja ovog dela igre, Zenit je stigao i do ''plus šest'', a Zvezda je uspela da poentira samo sa linije penala preko Mitrovića.

Bolja igra Zenita i početkom četvrte deonice, a Bejkon sa svoje dve vezane trojke donosi ''plus 13'' svom timu - 65:52!

Nikola Kalinić uzvraća svojom trojkom, ali Bejkon je postao nezaustavljiv za Zvezdinu odbranu - treća njegova trojka u nizu i Sferopulos je bio primoran da zatraži tajm-aut.

Održavao je Zenit dvocifrenu prednost, Zvezda je imala priliku da smanji tu razliku, ali je Dalibor Ilić u dva uzastopna napada napravio greške, najpre je promašio zicer, a onda u narednom napadu napravio prekršaj i na okoi četiri minuta do kraja meča Zenit je vodio sa 73:63.

Posle novog tajm-auta, Bejkon pogađa još jednu svoju trojku, ukupno četvrtu, a kada je Davidovac na dva minuta pre kraja napravio faul nad Pojtresom, postalo je jasno da od preokreta neće biti ništa. Zenit je tada poveo sa 12 poena razlike, a Miler-Mekintajer je vratio razliku na ''minus deset''.

Ipak, bilo je kasno za nešto više, pa je Zenit rutinski priveo meč kraju.

Mekintajer je sa 20 poena, 8 skokova i 6 asistencija bio najbolji u ekipi Crvene zvezde, ali ga je ostatak tima slabo pratio. Uz njega, jedini sa dvocigrenim poenterskim učinkom bio je Kenan sa 10 poena, a Zvezda je meč završila sa skorom 5/20 u šutu za tri poena.

U Zenitu najbolji Bejkon sa 19 poena, po 5 skokova i asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke