Zvezdinih ''minus 20'' u Valensiji!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.01.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Zvezda samo na momente uspevala da parira Valensiji koja je bez većih problema upisala novi trijumf.

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

U utakmici 20. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su večeras ubedljivo poraženi od domaće ekipe Valensije rezultatom 91:71.

Ovo je crveno-belima već trinaesti poraz od početka sezone u Evroligi, uz šest pobeda i jedan meč manje zbog odlaganja susreta sa Realom u Madridu za ponedeljak.

Zvezda je i večeras bila značajno oslabljena, bez Lojda, Noka, Simonovića i Simanića, ali se ipak očekivao nešto jači otpor Radonjićevog tima.

Izuzev početnih 2:0, Zvezda nijednom nije uspela da povede u ovom meču, pre svega jer je u prvoj četvrtini dozvolila rivalu da stekne ubedljivu prednost. Predvođena u tim trenucima Nikolom Kalinićem, Valensija je vodila sa 21:7 i tek tada je Zvezda počela da se budi, pa je u finišu prvog kvartala smanjila na 23:15.

Mnogo problema Zvezda je imala u odbrani tokom prvog poluvremena, Valensija je lako dolazila do poena, pa je sredinom druge četvrtine stigla i do 15 poena prednosti - 35:20.

U finišu poluvremena razlika je dostigla i ''plus 17'' u korist Valensije (47:30), posle čega Zvezda uzvraća trojkama Lazića i O'Brajanta, da bi potom Jagodić-Kuridža i Kolom sa linije slobodnih bacanja smanjili na 49:42, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog, Zvezda je uspela da priđe i na pet poena zaostatka (51:46), ali kratko je trajao taj bljesak, Valensija je ponovo preuzela kontrolu na terenu, uvećala razliku i do kraja rutinski rešila meč u svoju korist.

Labejri sa 16 i naš reprezentativac Kalinić sa 14 poena i sedam skokova bili su najzaslužniji za ovakav epilog. Zvezdu su predvodili O'Brajant sa 21 i Kolom sa 11 postignutih poena.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke