2015. godina u znaku Lea Mesija

Autor: Boban Filipović
nedelja 08.02.2015.
23:44
Izvor: Sportske.net

Od početka godine Leo Mesi je igrač koji je postigao najviše golova i zabeležio najviše asistencija u 'Ligama petice'.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Niko kao Leo Mesi!

Čudesni Argentinac je večera briljirao na 'San Mamesu' i najzaslužniji je za ubedljivi trijumf Barselone nad Atletik Bilbaom, posle koga su se Katalonci promakli lideru španske Primere Real Madridu na bod zaostatka.

Mesi je učestvovao u akcijama kod svakog od pet golova Barse večeras u glavnom gradu Baskije.

Doveo je svoj tim u vođstvo iz slobodnjaka, potom je asistirao Luisu Suarezu, kod trećeg gola, De Markos je postigao autogol, pošto ga je zakačila lopta prilikom Mesijevog šuta, ond je usledila asistencija za Nejmara, na kraju je bio začetnik akcije u kojoj je asistent bio Serđio Buskets, a strelac rezervista Pedro Rodrigez.

Kada se podvuče crta, Mesi je od početka 2015. godine postigao 9 golova i zabeležio 5 asistecija u španskoj Primeri, što je daleko najbolji učinak jednog igrača u 'Ligama petice'.

mesi

Dodajmo i to da se Leo Mesi izjednačio na Luišom Figom po broju asistencija u Primeri. Argentinac je o sada zabeležio ukupno 105 na 229 nastupa, Portugalac je isti broj uspešnih dodavanja koja su prethodila golu ostvario nakon 336 utakmica.

Izgleda da je odluka FIFA da dva puta za redom dodeli 'Zlatnu loptu' Kristijanu Ronaldu dala ekstra motiv omalenom Argentincu, inače četvorostrukom osvajaču pomenutog prestižnog priznanja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Monday, 09.02.2015
00:49

Nadam se da su pojedinci sa ovog sajta vidjeli ko je Leo Mesi kad je motivisan...

avatar
fudbalski objektiv
Monday, 09.02.2015
02:44

vidjeli su davno al ih stid priznati. da je nama da vidimo ronalda makar jednu utakmicu da odigra kao mesi vcr, a ne samo da daje golove sa peterca i naravno iz penala :)

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 09.02.2015
14:47

On u karijeri nije imao ovakvu utakmicu kao veceras Mesi,a Leu je to uobicajena praksa,svako drugi mec je njemu takav ;)

avatar
AdrovicEsad
Monday, 09.02.2015
13:45

Na tebe djeluju neke priče fudbalskih Neznalica, šta ti to znači motivisan? Bili ti imao snage ili bilo neko drugi da kaže Messiju motivisan, pa to su gluposti zar Messi treba motivisati, Messi živi za fudbal, on bi igrao fudbal i da nema ovoliko para. Radiš li ti gdje? Kako bi se osećao kad bi radio na poslu i šef ti kaže nisi motivisan, da li bi ti bilo krivo

avatar
Hala Madrid 10!
Monday, 09.02.2015
13:07

Ronaldo je br 1,Messi br 2 pametnom dovoljno

avatar
Don Andres
Monday, 09.02.2015
10:55

taman tako, samo jedan mec da odigra ovako briljantno i kao plej i napadac ja bi mu kapu skinuo. ali taj film necemo gledati jer on to nema u nogama i glavi /: