Ako se pitate zašto Liverpul na titulu čeka 30 godina, među "krivcima i srpski tandem!

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.03.2020.
13:49
Izvor: Sportske.net

Najgorih 25 od poslednje titule Liverpula u izboru Liverpul Eha.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Ugledni list odlučio je da se priseti nekih od najgorih pojačanja u istoriji Liverpula, tačnije od poslednje osvojene titule 1990. godine.

Čim se nastave prvenstva u Evropi i svetu, Liverpulu će biti potrebno još samo dve pobede kako bi i matematički osvojio titulu.

Renominirani list Liverpul Eho odlučio je da se u to ime priseti nekih od najgorih pojačanja u tom periodu od 1990. do danas, što bi donekle i objasnilo ovaj sušni period.

Liverpul je neretko promašivao na tržištu, tek je dolaskom Jirgena Klopa počeo da liči na onaj nekada šampionski tim, da smisleno sklapa kockice i pravi smislenu celinu.

Liverpul Eho je među 25 najgorih pojačanja od 1990. pa do danas svrstao i dvojicu naših fudbalera - Milana Jovanovića i Lazara Markovića. Naravno, ne mogu pojedinci biti krivi što je klub loše poslovao i što se na titulu čeka tri decenije, ali ugledni list napominje da je ovakva transfer politika i kupovina ovakvih igrača najviše doprinela srozavanju ugleda kluba.

Milan Jovanović je u Liverpul došao kao slobodan igrač po isteku ugovora sa Standardom iz Liježa, u leto 2010. godine, po želji Rafaela Beniteza. Ipak, nakon što je njegov transfer dogovoren, Španac je završio u Interu, pokušao je Benitez da ubedi Laneta da pođe ipak za njim u Milanom ali Jovanović nije želeo da prekrši dogovod sa Liverpulom. Dobio je dres sa brojem 14, iako je Lane kasnije otkrio da je trebalo da nosi broj 10, ali je on na kraju pripao Džou Kolu.

Milan Jovanovic

Jovanović se nije snašao kod Roja Hodžsona, u toj jedinoj sezoni odigrao je 10 mečeva u Premijer ligi i ukupno 18 u svim takmičenjima, a onda je naredne godine odlučio da prihvati poziv Anderlehta.

Što se Markeca tiče, on je u Liverpul došao u najgorem trenutku, onog leta kada je Brendan Rodžers potrošio novac od prodaje Luisa Suareza za gomilu prosečnih igrača. Marković je stigao kao veliki talenat za 25 miliona evra, ali ih nikada nije opravdao. Išao je na pozajmica u Sporting, Hal, Fenerbahče, nigde se nije zadržao, pa je danas ponovo član Partizana.

Kazino baner

Liverpul Eho je ovako podelio 25 najgorih pojačanja od poslednje titule 1990. godine i moraćete da se složite, zaista ima mnogo i promašaja i zaboravljenih, ispodprosečnih igrača:

Golmani: Danijele Padeli, Adam Bogdan, Čarls Itanđe

Odbrana:
Pol Končeski, Josemi, Torben Pjičnik, Kristijan Cige, Maurisio Pelegrino, Gabrijel Paleta, Filip Degen, Ali Sisoko, Žulijan Diks.

Vezni red: Alberto Akvilani, Žan-Mišel Feri, Bruno Čejru, Lazar Marković, Kristijan Poulsen, Bernard Diomede, Antonio Nunez, Osama Asaidi.

Napad: Milan Jovanović, El Hađi Diuf, Šon Dandi, Mario Baloteli, Fabio Borini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Thursday, 26.03.2020
14:22

pa Ali Sisoko i ne mogu dodati da je neki promasaj, decko nije dobio priliku da igra i to je to....sa ostalim se slazem, mada ok neko ce reci Dzo Kol, on je imao problema sa povredama, Dzo Alen npr, onda Dzordan AJb, dosao kao klinac ali nista nije pokazao...ima jos promasaja itd...

avatar
Ramo Mahalbasic_fb
Wednesday, 25.03.2020
16:25

Fale tu Karius,Dauning,Kerol,Kirijakos,Dzo Kol..

avatar
Tuesday, 24.03.2020
16:29

Renominirani, Josemi, Čejru, Diomede, Nunez Hahaha Kakva je ovo bruka, brate moj. Koliko njih je samo igralo i u Milanu (i Cige je za one koji nisu znali iako je on bio dobar fudbaler), sve ti je onda jasno. AKO se (prvenstva) nastave.

avatar
xman
Tuesday, 24.03.2020
16:22

Od svih jedino zalim za Akvilanijem, mnogo sam ocekivao od njega, ali nije uspio da pokaze talenat

avatar
Делија_момак
Tuesday, 24.03.2020
15:15

Ау. Ово је тим којем не бих ни највећем ривалу пожелео. Најбољи пример што је Ливерпул деценијама био у каналу што се тиче премијер лиге. Кад су европска такмичења у питању, ту је ситуација била много боља.