Albanci u Prištini slave plasman na EURO?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.10.2015.
12:56
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Albanije dobio je poziv predsednika FS takozvane države Kosovo Fadilja Vokrija na prijateljski meč na kojem bi bila upriličena proslava plasmana Albanaca na Evropsko prvenstvo.

BETA/AP Photo/Hektor Pustina
BETA/AP Photo/Hektor Pustina

Povezane vesti

Nakon istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj reprezentacija Albanije dobila je poziv Fadilja Vikrija da u Prištini odigra prijateljsku utakmicu sa selekcijom takozvane države Kosovo.

Fudbalskom savezu Albanije upućen je poziv da u periodu od 9. do 17. novembra reprezentacija bude gost selekcije Kosova i da u Prištini bude urpiličena proslava plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Mislim da će reprezentacija sledeceg meseca gostovati na Kosovu i odigrati prijateljsku utakmicu" izjavila je za list "Zeri" portparolka FS Albanije Jona Derviši.

Među albanskim stanovništvom vlada veliko interesovanje za ovaj meč jer bi na taj način Albanci sa Kosova imali prilike da pozdrave selekciju zemlje iz koje vode poreklo a mora se priznati da bi ovaj meč imao i određenu političku konotaciju koja bi bila usmerena protiv Srbije.

Ostaje da se vidi da li će FIFA reagovati ovim povodom ili će selekcija samoproklamovane Republike Kosovo nesmetano moći da ugosti Albance u Prištini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juventus Torino
Wednesday, 14.10.2015
14:24

opet protiv srbije?fifa,uefa,albanija,kosovo,sudije,dronovi :D