Albanska policija deportovala 80 italijanskih navijača

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.05.2022.
16:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Epilog...

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Desetine fudbalskih navijača deportovane su u Italiju posle nereda u Tirani uoči današnje utakmice finala Lige konferencija izmedju Rome i Fejenorda.

Kako je saopštio zamenik policije Albert Derviši, dve odvojene grupe holandskih i italijanskih navijača sukobile su se u utroak sa policijom i tom prilikom povredjeno je 19 policajaca i pet civila.

Deportovano je 80 navijača.

Jedan policajac povredjen je nožem. Povredjena su i trojica italijanskih navijača i dvojica holandskih.

Derviši je pozvao navijače oba kluba da se lepo ponašaju, "kao Evropljani", da poštuju zakone države u kojoj se nalaze i da se ne sukobljavaju sa policijom "ili će se zakoni striktno primenjivati".

On je naveo da se u pritvoru nalaze 48 navijača Rome i 12 navijača Fejenorda i istakao da će se svaki uhapšeni suočavati sa kaznom od sedam godina zatvora.

Policija je pozvala radnje i ugostiteljske objekte da ne prodaju navijačima piće u staklenoj ambalaži.

"Odlučni smo da garantujemo red i bezbednost, da sprečimo uništavanje imovine i obezbedimo normalno održavanje utakmice", naveo je Derviši.

Fudbaleri Rome i Fejenorda igraju večeras od 21 čas u Tirani, u finalu Lige konferencija. Meč se igra na Nacionalnom stadionu kapaciteta 20.000 sedišta, a očekuje se dolazak 100.000 navijača.

U gradu su napravljene dve odvojene navijačke zone, na razdaljini od samo jednog kilometra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke