Alegri naštimovao poljuljani Juve, odbrana konačno liči na sebe

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.10.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Juventus u seriji, što pobeda, što "klin šitova"

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa igraju u odličnoj formi u poslednje vreme i utisak je da u se vratili na prepoznatljivi nivo iz prethodnih sezona.

Naravno, još je tu problema sa kojima se suočava Masimilijano Alegri, ali deluje da je Italijan konačno uspeo da "zategne" ekipu po svom ukusu i vrati Juventus u formu dovoljnu za osvajanje titule u Italiji.

SIlno je žele, više nego prethodnih godina s obzirom na to da je konkurencija ojačala, a i da im je prošle godine ona ispala iz ruku i prešla u naručje ljutog rivala Intera.

Juventus igra po Maksovom ukusu - tvrdo i dovoljno dobro da se upišu tri boda. Ekipa su koja ne mora nužno da igra na posed lopte, izbegavaju atraktivnost kada to nije neophodno i jedan gol im je dovoljan da zatvore utakmicu.

Barem su to tako demonstrirali na poslednja četiri duela kada su minimalnim rezultatima uspeli da savladaju svoje rivale. Redom su rušili Čelsi, Torino, Romu i Zenit, nimalo lake suparnike. Mogla bi ova forma da bude nagoveštaj povratka Alegrijevog stila, te vraćanja sigurnosti i čvrstine u odbranu Kjelinija, Bonućija i De Lihta, koji naprosto mora da stasava sve više. Neće večito imati ovakav dvojac uz sebe.

Sledeća stanica: "Đuzepe Meaca" i utakmica sa Interom. Da li je Juve vratio zrelost?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke