Alegri: "Uradićemo sve da osvojimo trofej"

Autor: Beta Beta
petak 02.06.2017.
22:04
Izvor: Beta

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je njegova cele godine radila za finalnu utakmicu Lige šampiona, da očekuje težak duel protiv Real Madrida, ali da će crno-beli igrati sa mnogo više samopouzdanja nego u finalu 2015. godine.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

"Utakmicu čekamo mirni i u tišini. Za ovo smo radili cele godine i uradićemo sve da donesemo trofej kući. Neće biti lako, pošto Real brani titulu, ali znamo šta smo gradili ove sezone i to ćemo pokušati da prikažemo. Još nisam doneo odluku o sastavu tima, utakmica može da traje 90 ili 120 minuta. U poslednja tri, četiri meseca smo promenili stil igre. Ako pokušavaš da pobediš u 90 minuta, potreban ti je određeni sistem igre ali i izmene. Moram da razmotrim obe opcije kako bi moj tim bio britak", rekao je Alegri.

Fudbaleri Juventusa igraju u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Real Madrida u finalu Lige šampiona. Real brani titulu i pokušaće da osvoji 12. trofej, dok Juventus "juri" treću titulu evropskog prvaka.

"Za ovo smo radili cele godine. Svi trofeji i sve pobede koje smo ostvarili ove sezone su bili neka vrsta treninga za ono što će se dogoditi sutra. Moramo da pobedimo. To je jedna utakmica, moraš da je analiziraš i odlučiš kada da napadneš, kada da se braniš, a ako to budemo uspeli, imaćemo šansu. Ali, moramo da se opustimo i da verujemo da možemo da osvojimo trofej", naveo je trener italijanskog šampiona.

Juventus je poslednji put igrao u finalu Lige šampiona 2015. godine, kada je izgubio od Barselone sa 1:3.

"Mi smo 2015. godine zasluženo igrali u finalu, ali možda nismo bili jako motivisani, možda nismo imali dovoljno samopouzdanja posle nekoliko godina mučenja u Ligi šampiona. Tada nismo slučajno ušli u finale, ali nismo očekivali da ćemo pobediti. Ove godine je drugačije. Prošle godine smo imali dobru sezonu u Ligi šampiona, u poslednjem minutu smo izgubili od Bajerna i postepeno napedujemo. Sada je potpuno drugačije", rekao je on.

Masimilijano Alegri

Real je postigao gol u poslednjih 70 takmičarskih utakmica, a Juventus je primio samo jedan gol u šest utakmica nokaut faze.

Alegri je rekao da u sutrašnjoj utakmici statistika neće ništa značiti, da njegova ekipa mora da bude jaka i da veruje u svoje sposobnosti, da bude jača tehnički i taktički, ali i da bude bolja od Real Madrida.

"Čuo sam da ljudi pričaju da je Juventus izgubio šest finala, ali to je istorija, niko ne razmišlja o onome što se dogodilo pre 15, 20 ili 50 godina. Sutra je drugačija utakmica. Možda Real sutra neće postići gol", dodao je Alegri.

Upitan da li može da osvoji "triplu krunu" i ponovi uspeh Intera iz 2010. godine, Alegri je rekao da o tome nije razmišljao.

"Uvek idem utakmicu po utakmicu. Osvojili smo prvenstvo i Kup i to je već izvanredna sezona. Sutra ćemo pokušati da je učinimo boljom", rekao je on.

Trener crno-belih rekao je da je napadač Paolo Dibala mnogo napredovao, da je sazreo.

"Prošle godine je bio pomalo neiskusan i imao je par problema, ali ove godine ih nema i suguran sam da će sutra biti impresivan", naveo je Alegri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Saturday, 03.06.2017
01:23

Ajde, stavio sam velike pare na vas.

avatar
Goran.984
Friday, 02.06.2017
23:47

Veliki motiv Juve ima,veci od Reala,e tu lezi prednost Juventusa.. FJ

avatar
King Didier Drogba
Friday, 02.06.2017
22:43

Nadam se da cete osvojiti. Ja sam jos kad su doveli Iguaina rekao da ce osvojiti ligu šampiona.

avatar
MSSZRMK
Friday, 02.06.2017
22:27

Tada da je Modric igrao za Real ne bi vi prosli u finale jos su promasili sve sto je bilo moguce.

avatar
Ruske39
Saturday, 03.06.2017
09:53

Mogao je Real imati i tri Modrica, Juventus dobija kad se igra na dve utakmice...

avatar
Armani
Friday, 02.06.2017
22:21

Naprijed FORZA JUVE!

avatar
Pinturicchio
Friday, 02.06.2017
22:13

Mislim da imamo dobre sanse,i da ce Alegri takticki nadmudriti Zidana. Ali bice to dobra utakmica.