Aleksis vs Di Marija - Ko je za sada bolji?

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 25.09.2014.
23:59
Izvor: Sportske.net

Aleksis Sančez i Anhel Di Marija su, bez ikakve sumnje, sjajno startovali sezonu. Ali, ko je po vašem mišljenju za sada bolji?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

I Aleksis i Di Marija su se pokazali kao najbolja pojačanja svojih timova ovog leta. Di Marija je pogotovo bio impresivan u svoja tri meča, ali ni Sančez ne zaostaje mnogo, a na kontu ima i meč više.

Di Marijina sjajna asistencija i gol protiv KPR-a odmah su pokrenuli prozivke na račun Real Madrida, slične onima prošlog leta kada je i Ozil u prvih nekoliko mečeva bio sjajan u Arsenalu.

Sančez je takođe pokazao da je ogromno pojačanje za Arsenal, jedino se nije snašao u meču protiv Evertona, kada je igrao na poziciji centralnog napadača, mučio se, i zamenjen je na poluvremenu. Ipak, Evertonovi stameni defanzivci su među najtežim rivalima za napadače tipa Aleksisa, pa to i ne čudi, možda je i Vengerova greška što je probao sa njim u špicu.

Šta kaže statistika?

Sančez je odigrao tačno 90 minuta više do sada, i postiže 0,57 golova po meču, dok je Di Marija postigao 0,8.

Sančez pravi 3,14 šansi po meču, Di Marija 3,6, ali je Čileanac precizniji - 57% njegovih šuteva ide u gol, a 50% Di Marijinih je precizno.

U kompletiranim pasovima obojica su sjajni, Sančez je na 75%m, a Di Marija na 78%.

Obojica imaju sjajnu statistiku, neosporno je  da su prava pojačanja za svoje klubove. Za sada je Di Marija, možda, za nijansu bolji i opasniji po gol protivnika, ali sud ćemo moći da donesemo tek po završetku sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke