Aleov četvorominutni šou, Ajaks srušio PSV za polufinale Kupa!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.02.2021.
21:56
Izvor: Sportske.net

Tadić zabeležio asistenciju.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se u polufinale Kupa Holandije pošto su u derbiju protiv PSV Ajndhovena na domaćem terenu slavili sa 2:1 zahvaljujući novajliji Sebastjanu Aleu.

Januarska pridošlica iz Vest Hema, koji je nesrećnim slučajem izostavljen sa spiska licenciranih igrača u Ligi Evrope, postigao je dva gola za "kopljanike" u razmaku od samo četiri minuta.

Najpre je u 19. minutu iskoristio asistenciju Devija Klasena kroz sredinu i rutinski prebacio golmana poslavši loptu pod prečku, što možete pogledati OVDE.

Samo četiri minuta kasnije napadač rođen u Francuskoj iskoristio je izuzetan centaršut Dušana Tadića i sjajnom reakcijom u kaznanom prostoru postigao drugi gol za Ajaks.

Do odlaska na poluvreme prednost domaćih mogla je da bude još ubedljivija, ali se uskoro zatresla i njihova mreža zahvaljujući nesrećnog autogolu Timbera.

Ovaj fudbaler je u nameri da izbije loptu zatresao svoju mrežu u 58. minutu i tako uneo potpunu neizvesnost u meč.

Prvu veću priliku posle toga propustio je David Neres iz Ajaksa, čiji udarac je u 73. minutu zamalo prošao pored stative i bio poslednji uzbudljiviji pokušaj na meču.

Ajaks je tako drugi polufinalista nakon što se dan ranije među četiri najbolje ekip u Kupu plasirao Vitese.

Kompletni parovi polufinala biće poznati naredne srede kada će biti poznati ishodi mečeva Nijmegen-Venlo i Herenven-Fejnord.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke