Analiza - Profesior Zizu, "Ćola" izdala "pretorijanska garda"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.05.2017.
22:37
Izvor: Sportske.net

Na stranu Ronaldov individualni kvalitet, on je natčovek, to svi znamo, ali kao i u finalu prošle sezone, Zidan je bio za katedrom. Ovo je Real koji ne zabavlja u velikim mečevima, već pobeđuje...

EPA/Chema Moya
EPA/Chema Moya

Povezane vesti

Atletiko je jednostavno napravio više grešaka nego što je bilo ko mogao da pretpostavi.

U odnosu na izgubljeno finale kada mu je Zidan prepustio loptu, jasna je bila ideja da napadne visoko u prvih 15 minuta, i da brzi napadači iskoriste eventualno osvojenu loptu na protivničkoj polovini.

Simeonea je izdalo najjače oružje, oni su već do desetog minuta mogli da prime par golova, a grešili su prilikom prekida. Tim koji zaostaje kvalitetom u odnosu na protivnika, kada ne iskoristi upravo svoj najveći adut ne može mnogo da očekuje.

Upravo je taj rani gol dao sigurnost Realu, Simeone naravno nije upao u zamku da jurne napred i preuzme igru, Atletiko osim što to ne ume, u svakoj situaciji ima problem "jedan na jedan", to je jednostavno razlika u milionima koji su uloženi u oba tima.

I iz takve igre imali su šanse, ali za razliku od Anćelotijevog, ovaj Zidanov Real je otporniji u odbrani, ciničniji, ume da igra na mali rezultat.

U nastavku je Real jednostavno uradio ono što se i očekivalo, spustio ritam, sačekao da nemoć Atletika kada treba da kreira u ovakvim situacijama ispliva na površinu.

Sigurno da je Zidan bio zadovoljan sa 1:0, ali je Ronaldov het-trik praktično nagrada za lekciju koju su održali Atletiku. Na neki način, uz sva osporavanja, pa i nipodaštavanja, uz neminovne greške u koracima kakva je ona protiv Barselone, Francuz pokazuje da je učio od najboljih i da on jednostavno ume sa Atletikom.

Može se reći da mu povreda Bejla ide na ruku, sa 4-4-2 imao je jasnu prevagu na sredini dok se Isko nije umorio. Ni povreda Karvahala ga nije poremetila jer se od Nača očekivalo da učini ono što ume, da u defanzivi začepi rupe, nije bilo ni potrebe za bilo kakve izlete.

Drugim rečima, ovakav Real je potpuno netipičan, delom i zbog osovine na sredini terena predvođene Kazemirom, praktično ne dopuštaju luksuz stvaranja kontranapada rivalu što je često bio slučaj u prošlosti.

I ne zaboravimo Ronalda, on se možda štedi u nekim mečevima, ali je njegov individualni kvalitet u velikim mečevima nesporan.

Na kraju, rezultat iz snova za Real, čini se da su pasoši za Kardif već vizirani, Real će braniti krunu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Wednesday, 03.05.2017
01:43

Zidan radi neverovatan posao.Nema leprsavosti al nema ni opustanja i covek pobjedjuje.Pravi trener za Real.

avatar
Steffi
Tuesday, 02.05.2017
23:36

Sve cestitke Realu na demonstraciji sile, ubili su ih i objasnili ko je ko.

avatar
Kristian Lok
Tuesday, 02.05.2017
22:50

Kasai u finalu

avatar
Breaking Bad
Tuesday, 02.05.2017
23:03

Bajern je trebao 10 komada u dvomeču primiti, da nije one mačke na golu, nemoj se vaditi na Kašaija.

avatar
Guev4r4
Tuesday, 02.05.2017
23:28

Daj da saljemo onda peticiju da suspenduju macku iz Bajerna, cisto da se ne bi sudije nalazile u onakvoj situaciji kao Kasai :)

avatar
FaStee
Tuesday, 02.05.2017
22:43

Morata obavezno u prvu postavu!!!Muka mi je ovog benzemu da gledam.Asensio vec sad paklen igrac,mogu da zamislim kakav ce tek biti za 2,3 godine.Kazemiro doktorski odradjen posao.A sta reci za Ronalda? LEGENDA