Anketa "Sportskih" - Srpski novinari gotovo jednoglasni, evo ko osvaja "Klempavka"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 02.06.2017.
09:04
Izvor: Sportske.net

Za nas kažu da smo sujetni i kao rogovi u vreći, da ne možemo da se složimo, ali rezultati ankete koje smo sproveli među kolegama iz drugih redakcija gotovo da daju jednoglasan odgovor. Ko će sutra postati šampion Evrope?

EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

O ovogodišnjem jubilarnom finači Lige šampiona čitali ste verovatno mnogo, a verovatno ćete i tek da čitate. U Srbiji svi otprilike znaju sve i o Real Madridu i o Juventusu, ali ima i onih kojima je posao da pišu o njima i da ih analiziraju.

Zato smo odlučili da sprovedemo malu anketu među kolegama koji prate fudbal i zamolili smo ih da nam dostave svoje mišljenje ko će pobediti u Kardifu i kako.

Pročitajte i sami kako su sportske redakcije odgovorile na naše pitanje: Ko pobeđuje u finalu Lige šampiona i kako.

Juventus

Sportski žurnal: Juventus

Ovo finale posmatramo navijački i zato kažemo da pobeđuje Juventus. Tu su dve stvari bitne. Prva je da je teško odbraniti titulu, iako je Real ekipa koja je mnogo stvari radila prva u istoriji fudbala. Ipak, ta činjenica daje prednost Juventusu kao ekipi koja je gladnija trofeja. Drugo, koliko god Real delovao moćno u Španiji, videli smo svi da je do finala došao uz veliku pomoć sudija, a fudbal je sport koji hoće to da vrati. Sportski, Juventus ima kompaktnije linije, bolju odbranu od Reala, a da bi preveli utakmicu na svoju stranu, potrebno je da zaustave bokove Madriđana. Mislimo da će u tome uspeti i da će slaviti.

Mocartsport: Juventus

Naš glas, nikako jednoglasan, ide za Juve, ali samo zato što obožavamo tu tradiciju po kojoj niko od osnivanja Lige šampiona nije uspeo da odbrani titulu šampiona Evrope. Iako nam se Real čini kao nešto bolja ekipa, nekako nam se ne čini da je toliko dominantan sastav da je zaslužio da bude prvi u istoriji sa dve uzastopne krune u Ligi šampiona. Bila je ranije i ona Barselona, bio je i onaj Bajern, oni su nam izgledali i lepši i bolji, pa opet nisu uspeli. A drugi razlog je, pretpostavljamo, kao i kod svih – Điđi!

Juventus

Sportske: Juventus

Juventus je bolji tim, ali ovde nema favorita, tim pre što je Real pokazao da ume da igra velike utakmice. Španci će biti oprezni, Zidan ume da igra na rezultat, ali čini se da se previše oslanja na individualni kvalitet Ronalda u ofanzivi. To protiv Juventusove odbrane teško može da prođe. U svakom slučaju, prvi gol je ključ, jer oba tima teško gube prednost. Prognoza naše redakcije 2:0 za Juventus.

Mondo: Juventus

Redakcija je podeljena otprilike na pola kada je u pitanju navijanje u ovoj utakmici, ali naginje ka pobedi Juventusa. Oni znaju da igraju te velike utakmice i imaju tako dobru odbranu da nema šanse da im neko da gol ako oni to neće. Juventus i zna da igra protiv Španaca, bez obzira koja generacija igrača je na terenu, jer je to ta filozofija. Što se tiče sportske i kosmičke pravde, Juventus bi takođe trebalo da pobedi zbog Bufona, koji bi tako na najbolji način zatvorio krug.

Sportnetwork: Juventus, uglavnom.

Poslednji koji je dva puta osvojio titulu prvaka Evrope bio je Milan pre 27 godina, a njihovu dominaciju prekinula je Crvena Zvezda. U modernom fudbalu je praktično nemoguće da se taj trofej odbrani, a i Juventus je toliko dobar tim da verujemo da će se revanširati Realu za 1998. i onaj gol Mijatovića. Osim toga, osećaj govori da bi Bufonovo osvajanje trofeja bila jedina sportska Pravda na planet. Moramo da kažemo da je manji ali izuzetno vokalni deo reakcije izrazito na strain Reala, mada se razilaze u procenama, pošto neki kažu da će Real to “lagano” da odradi, a drugi da će Ramos posle kornera u 90. minutu da bude heroj.

SOS Kanal: Juventus

Juventus ima kompleks finalnih mečeva, a Real kompleks Juventusa. Kardif je idealna prilika za rušenje tabua. Očekujemo da Alegri napadne Zidana od prvog minuta i na taj način udalji Ronalda od gola. Ovaj Juve je fotokopija Murinjovog Intera iz 2010 i gotovo smo sigurni da će epilog biti isti. Bufon je zaslužio trofej Lige šampiona. U tom slučaju, ne gine mu i Zlatna lopta. Prva golmanska još od Lava Jašina.

Informer: Juventus

Vreme je da Juventus i Điđi Bufon konačno uzmu Ligu šampiona. Sportska rubrika Informera blagu prednost u finalu Lige šampiona daje Juventusu, pre svega zbog savršene odbrambene linije. Tokom cele Lige šampiona stekao se utisak da im je praktično nemoguće dati gol, a s druge strane imaju odličan napadački tandem Iguain - Dibala, koji može da probije svaku odbranu. Osim toga, nijedna ekipa nije uspela da odbrani trofej u ovom takmičenju. Madriđani su se često u prethodnih desetak godina mučili s Juventusom, koj ih je izbacio i 2015. godine u polufinalu. Očekujemo da Alegrijev tim postigne dva gola, a Ronaldo i drugovi da zatresu mrežu Bufona jednom ili nijednom.

Real Sociedad Sosijedad Xabi Prieto Cabi Prijeto

Blic: Real Madrid

Stav sportske redakcije Blica je da će Real postati prvi tim u istoriji Lige šampiona koji je uspeo da odbrani titulu, iako bi ne mali deo naše redakcije voleo da Bufon osvoji jedini pehar koji mu nedostaje. Pošto igraju Španci protiv Italijana, očekujemo vrlo malo golova, tačnije 1:0 za Madriđane. Gol daje Ronaldo, a kad idemo toliko u detalje, onda da kažemo i da gol daje posle penala.

Beta: Juventus

Očekujemo pobedu Juventusa u nešto otvorenijoj utakmici nego što svi prognoziraju, mada to dosta zavisi od ranih golova, jer nijedan tim ne ispušta lako prednost. Čovek odluke bi ovde pre Ronalda mogao biti Ramos, čovek koji prosto obožava velike utakmice, pogotovo završnice i njihovo rešavanje. Ali, to pre znači da bi mogao da bude strelac, a ne da donese pobedu Realu, jer je Juventus prosto timski bolja ekipa.

Tanjug: Bez odluke

Redakcija Tanjuga je podeljena tačno na pola, tako da se ne može govoriti o tačnoj prognozi finala. Deo redakcije veruje da će Real ovo rešiti u 90 minuta i da će junak ponovo biti Kristijano Ronaldo. Drugi deo redakcije veruje da će Juventus meč dobiti posle penala u kojima će Bufon biti junak, i tako kompletirati trijumfalni niz jedne velike karijere. Zajedničko svima je da niko ne veruje da Juventus može da dobije u 90 minuta.

Danas: Juventus

Sportska rubrika Danasa "glasa" za Juventus. Ne zato što bilo ko od nas navija za "staru damu", već zbog toga što smo složni u proceni da Bjankoneri imaju sve što je potrebno za osvajanje Lige šampiona: jak kolektiv, dobre pojedince, ujednacen kvalitet po linijama, iskustvo, pobednički mentalitet, velikog Bufona na gol-liniji i sjajnog taktičara za trenera. Uz to, nije fudbalski liliputanac da bi u startu bio u nemilosti sudija. Naravno, sve ovo ne umanjuje šanse (u svakom smislu) velikog Reala da odbrani titulu.

Da li smo bili dobri prognozeri, videćemo u subotu uveče!

U međuvremenu, počinje sa radom i sportske.net TV, u subotu od 14 imate prilike da vidite prvu emisiju, bavi se finalom Lige šampiona.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Saturday, 03.06.2017
03:00

Uvek sam bio ubjedjen da su protiv Reala.Sve se po naslovima vidi,al cu zato da uzivam kad veceras uradimo sto nije niko.

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 02.06.2017
14:34

svaka čast pametnim srpskim sportskim medijima. Dokazali ste da imate fudbalsko znanje! Bravo Srbi!!!

avatar
Goran.984
Friday, 02.06.2017
12:26
avatar
Fejs str Hehe sport
Friday, 02.06.2017
11:40

Real uzima pa ce biti prvi koji je odbranio LS.E nasi novinari jedinstveni i za vlast.

avatar
Luka Modric
Friday, 02.06.2017
11:08

Jako nerealno ako se mene pita..juve nezna da se brani na ubacaje a real je doktoriro napadati na taj nacin..vezni red reala ako ce igrat i isko je nemjerljivo bolji od juveovog gdje je najbolji pjanic tak da stvarno mislim da real ima vece sanse da dobije..svakako ne otpisat juve jer isto imaju strasan tim al ja bi reko da je 60/40 da real osvaja

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 02.06.2017
10:56

Sad će biti najslađe, nisam ni sumnjao da su sportske net za Juve, sve sajtove cu da posetim da im citam naslove posle finala :)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 02.06.2017
10:42

Juve je izgubi mnogo finala...dok real ima 11 dobijenih od 14 igranih

avatar
Breaking Bad
Friday, 02.06.2017
10:21

Polako, progutaćete sve što ste rekli, kad se Real potcjenjuje, zna se šta bude. I ne pretjerujte sa Bajernom, Real jeste poguran, ali Bajern je dobio 2 nepostojeća penala i dao je gol iz ofsajda. O tome niko ne priča.

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Friday, 02.06.2017
10:12

U misije rupe ce te svi u subotu u 23h... Urednice, pitanje za tebe...ok navijacki kao ostali portali,ali vi: reci da je juventus bolji tim axaxaxa zalosno...prvak sveta,evrope i spanije, trece finale lige sampiona za 4 god...!? MOLIM!?

avatar
Messi plati porez :D
Friday, 02.06.2017
10:00

Na kraju će ispasti da se jedino blic razume u sport... Koja ironija čoveče

avatar
Friday, 02.06.2017
09:59

Ne slazem se sa anketom,mozda i navijacki,ali mislim da je Real sposoban da prvi i jedini za sada odbrani LS ... Neka im je sa srecom sutra ...

avatar
CgRm4
Friday, 02.06.2017
09:30

Hahaahahahahahahahahahahaha

avatar
Burazer
Friday, 02.06.2017
09:14

I ja tipujem na Juve, a i kvota je dobra :D