Arsenal pobednik tokom 90 minuta, a Junajted "preokrenuo" - na PENALE?! Seltik razbio Čelsi!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.07.2024.
08:23
Izvor: Sportske.net

Šta se noćas dešavalo u prijateljskim utakmicama u SAD?

EPA-EFE/ALLISON DINNER
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su Mančester junajted rezultatom 2:1, a onda su "izgubili" na penale od istog rivala? Da, dobro vidite, izgleda da su odlučili da malo promene pravila zbog više zabave za Amere. Takođe, noćas je Čelsi doživeo šamar od Seltika - 1:4, dok je Milan pobedio Mančester siti nakon preokreta - 3:2. 

Da krenemo od najzvučnijeg duela, Arsenal - Mančester junajted. Već u 10. minutu Rašford je asistirao za Hojlunda koji je pogodio za 1:0. Ali, odmah posle gola, Danac je izašao iz igre zbog povrede, zamenio ga je Mejbri.

U 26. minutu Gabrijel Žezus je pogodio za 1:1, a ubrzo je usledila nova povreda u timu Junajteda, pošto je iz igre morao da izađe novajlija Leni Joro. 

Mikel Arteta i Erik ten Hag promenili su kompletne timove tokom drugog poluvremena, a gol odluke pao je tek u 81. minutu kada je pogodio Martineli za 2:1, što je bio konačan rezultat tokom regularnih 90 minuta, ali to nije bio kraj. Naime, u dogovoru je bilo da Arsenal i Junajted ipak šutiraju i penale?!

U penal seriji, Junajted je slavio - 4:3, ali se Arsenal ipak vodi kao pobednik, jer se gledao rezultat toko 90 minuta. Ostaće misterija zašto su izmislili ovo pravilo, verovatno da bi se Ameri još više zabavili kada već toliko plaćaju timovima iz Evrope da se pripremaju na njihovom tlu.


Noćas je i Čelsi doživeo katastrofu, Seltik je slavio čak - 4:1. 

Enco Mareska je izveo takođe kombinovane sastave tokom oba poluvremena, ali daleko od toga da su to bili slabi timovi. Međutim, O'Rajli i Furuhaši su pogađali u 19. i 33. minutu, a potom u nastavku i Palma i Džonston u 76. i 79. 

Počasni pogodak za Čelsi postigao je Enkunku iz penala u 89. minutu.


Za kraj, Milan i Mančester siti su priredili još jedan spektakl.

Haland je doneo prednost Sitiju posle asistencije Oskara Boba, a onda je Milan preokrenuo golovima u 30. i 34. minutu. 

Oba su pala nakon što je Čukvueze bio asistent, a Kolombo strelac - 1:2. 

U 55. minutu izjednačio je MekAti, da bi u 78. minutu Nasti postavio konačnih 2:3. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke