Arteta nakon pobede u derbiju: "Spremni smo da se nosimo sa pritiskom"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 22.01.2023.
21:37
Izvor: Sportske.net

Arsenal je savladao Mančester junajted sa 3:2.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

Menadžer fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da je zadovoljan današnjom igrom svoje ekipe i pobedom u derbiju Premijer lige protiv Mančester junajteda.

"Emotivno, mnogo strasti. Ne može mnogo bolje od toga. Posebno u drugom poluvremenu, igra je bila neverovatna. Bili smo u isto vreme i pribrani i odlučni, nijednog trenutka nismo paničili. Verovali smo da možemo da pobedimo. U više navrata smo pokazali pribranost u šesnaestercu, ali lopta nije htela u gol. Srećom na kraju smo postigli gol", rekao je Arteta za Skaj.

Arsenal je pobedio Mančester junajted sa 3:2 i stekao pet bodova prednosti na čelu tabele u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, uz utakmicu manje.

Pobedonosni gol koji je postigao Edi Nketija u 90. minutu proveravan je putem VAR tehnologije. 

"Nešto slično smo iskusili protiv Njukasla, ali danas je odluka bila u našu korist. Ne želim da razgovaram o individualcima. Uzeli smo loptu i napravili mnogo stvari, oni su mladi ali veruju da to mogu", naveo je španski stručnjak. 

Upitan je o pritisku sa kojim se ekipa suočava. 

"U poslednjih 12 ili 13 utakmica pričamo o pritisku. Ekipe iz Premijer lige su uvek teški protivnici i moramo da se pripremimo na to", kazao je Arteta. 

U toku utakmice Arteta je dobio žuti karton zbog prigovora. 

"Ne mogu da se požalim. U životu uvek možete da budete bolji", naveo je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke