Azar posvađao Belgijance i Real, javio se doktor "crvenih đavola"!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 04.02.2021.
11:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaler sve češće kuburi sa povredama.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Poslednja u nizu povreda Edena Azara u Real Madridu imala je velike odjeke u reprezentaciji Belgije pošto se javio lekar ovog državnog tima izražavajući sumnju da se u Španiji nešto čudno dešava.

Belgijanac je od dolaska na "Santjago Bernabeu" više povređen nego što je igrao, a poslednji u nizu pehova dogodio se u sredu popodne na treningu, kada je omaleni vezista osetio nelagodu u mišiću.

Posle urađenih medicinskih testova procenjeno je da ga neće biti do kraja meseca, što znači da trener Zinedin Zidan neće moći da računa na vezistu za okršaje protiv Atalante u Ligi šampiona.

Ovim povodom oglasio se i lekar u reprezentaciji Belgije Kristof Sas.

"Pomno pratimo šta se dešava sa njim, ali je jasno da je situacija zabrinjavajuća. Povrede u ovom trenutku ne ugrožavaju njegovo učešće na Evropskom prvenstvu. U nekim situacija to bi smo moglo računati i kao kratka pauza od mečeva, ali kod Azara to nije slučaj", rekao je Sas za belgijski Nieuwsblad.

Istakao je da je Azarova situacija postala hronična. 

"Prvo je imao problem sa zglobom, a sada ga muče povrede mišića. Azar je u teškoj situaciji i ne može se pobeći od toga. Šta se dešava u njegovoj muskulaturi jako je čudno. Fudbaler bi trebalo da bude sposoban da šutne, promeni pravac i skoči", naveo je on.

Azar je ove sezone odigrao svega 13 utakmica za Real u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Thursday, 04.02.2021
11:42

Iako bi lekari koji rade u klubovima sa takvim renomeom trebali biti vrhunski to nije uvek slucaj. Nazalost precesto sve igrace tretiraju na isti nacin. Ista je prica sa Dembeleom u Barseloni koji nije bio toliko povredjen u Nemackoj dok je u Spaniji vise u bolnici nego na terenu. Takođe, ima i do trenera odnosno treninga. Zaista je cudno da je Azar otkako je stigao u REal vise u bolnici nego na terenu, a da to u Celziju nije bio slucaj, u ligi u kojoj se daleko vise biju igraci nego u npr Spaniji.