Azar uspeo nemoguće, gori od ova dva "Galaktikosa"!

Autor: Stefan Matić
petak 12.02.2021.
11:25
Izvor: Sportske.net

Belgijanac nikako da pokaže zbog čega je doveden.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Azar je došao iz Čelsija leta 2019. godine. Trenutno je van stroja, što i nije ništa čudno. Ovog puta ima problema sa mišićem, njegov povratak se očekuje kroz mesec dana a ovo je bila "jubilarna" deseta povreda od kada je London zamenio Madridom. 

Eden je stigao kao drugi pokušaj Ronaldove zamene sa obzirom da Bejl nije uspeo da pokaže nivo konstantnosti kao portugalski superstar. Ni drugi pokušaj Florentina Pereza nije uspeo, Azar već sada slovi za "novog" Bejla ili Kaku. A ipak statistički gledano gori je i od jednog i od drugog. 

Belgijanac sa svojim povredama odigrao manje od 30 posto utakmici Real Madrida (29.6%), ovo će nastaviti da pada sa obzirom da će propustiti još meseca dana utakmica. 

Kaka je sa druge strane vodio bitke sa Ozilom za poziciju, ali i sa kolenima. Brazilac je odigrao 120 od mogućoj 226 utakmica (53%) to jest 6,888 minuta od mogućih 20,430 (33.7%). Bejl je od "promašaja" najbolji. Velšanin je zabeležio minutažu na 251 utakmici od mogućih 401, odigrao je 17,926 minuta od 36,300 (49.4%). 

Posebno su Bejlove prve dve sezone bile dobre, nisu postojali problemi sa povredama a i sam Velšanin je beležio odlične partije. 

Po pitanju trofeja Bejl je ubedljiv, osvojio je 16 titula u sedam sezona. Kaka je osvojio tri u četiri sezone dok je Azar u godinu i po dana osvojio dve titule. Belgijanac može dobrano da popravi saldo trofeja, njegov ugovor sa Madriđanima traje do 2024. godine. Belgijanac ima trideset punih godina, jasno da će morati dosta više potruditi oko fizičke spreme. 

U suprotnom biće upamćen kao još jedan od Perezovih promašaja, možda i kao najveći.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke