Bajern i Leva nastavili tamo gde su stali u martu, Subotić tragičar!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 17.05.2020.
19:54
Izvor: Sportske.net

Dvomesečna pauza ostavila je traga na sve igrače, ali je jedan detalj odredio meč između Union Berlina i Bajern Minhena.

EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL DFL
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL DFL

Povezane vesti

Šampion Nemačke pobedom je startovao nastavak Bundeslige, pošto je u gostima pobedio Union Berlin rezultatom 2:0 (1:0).

Ključni detalj na utakmici dogodio se u finišu prvog poluvremena, tačnije u 40. minutu kada je Neven Subotić napravio jedanaesterac.

Bivši reprezentativac Srbije nesmotrenom reakcijom, u želji da ispuca loptu, šutnuo je Leona Gorecku, a sudija je bez dileme pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Robert Levandovski, koji je nastavio svoju neverovatnu golgetersku seriju od pre prekida sezone.

Poljaku je ovo 26. pogodak u Bundesligi i čak 40. u ovoj sezoni, i na dobrom putu je da ostvari svoju najbolju u karijeri. Levandovski je u sezoni 2016/16 postigao 43 pogotka u svim takmičenjima, pa je samo pitanje trenutka kada će to da nadmaši.

Što se ostatka utakmice tiče, Bajern je pre vodećeg gola postigao još jedan, ali je on poništen posle asistencije iz VAR sobe. Gnabri je spustio loptu glavom za Tomasa Milera, koji pogađa, ali je VAR procenio da je bio u ofsajdu, iako je ovo u najmanju ruku bila sumnjiva odluka, koju možete pogledati OVDE.

U drugom poluvremenu, Bajern je nastavio da dominira, u 49. minutu Miler je lepo proigrao Gorecku, ali je ovaj bio za malo neprecizan.

Dvadesetak minuta pre kraja, domaći su napravili dve izmene, Flik je ubacio Komana umesto Forecke, koji je doneo malo živosti u igri.

Ipak, pitanje pobednika rešio je Pavar, koji je posle Kimihovog kornera, glavom postavio konačnih 2:0.

Do kraja, nije bilo promene rezultata, u igru je ušao još Perišić umesto umornog Gnabrija, Bajern je "zatvorio" meč i uspešno nastavio pohod ka novoj tituli.


   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke