Bajern nezadrživo grabi ka tituli, preokreti Dortmunda i Ajntrahta, kad Jović uđe padaju golovi!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.01.2021.
17:30
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo i efikasno popodne u nemačkoj Bundesligi.

Beta/Sven Hoppe/dpa via AP
Beta/Sven Hoppe/dpa via AP

Povezane vesti

Aktuelni šampion je ponovo u seriji pobeda, a četvrtu u nizu upisao je danas na svom terenu protiv Hofenhajma - 4:1.

Na vođstvo Bajerna čekalo se do 32. minuta, kada je Komih izveo korner, a najviši u skoku u kaznenom prostoru gostiju bio je Boateng - 1:0.

U 43. minutu Levandovski je napravio pometnju u kaznenom prosoru gostiju, čak petorica igrača su ga okružila, ali on je loptu odložio na ivicu kaznenog prostora odakle Tomas Miler levom nogom šalje loptu u donji levi ugao - 2:0.

Samo dva minuta kasnije, usledio je odgovor Hofenhajma, brza akcija po desnoj strani, odličan centaršut Bebua za Kramarića, koji preciznim udarcem pogađa mređu sa desetak metara - 2:1.

Početkom drugog poluvremena gosti su imali priliku i za izjednačenje, nisu je iskoristili, a Bajern je u 57. minutu uspeo da ponovo uveća prednost. Bila je to brza kontra po levoj strani preko Komana, koji je potom usporio, gledajući položaj svojih igrača, na kraju je poslao loptu u peterac, gde golman Bauman loše reaguje, a Levanodovski to ne prašta - 3:1 za Bajern. Njegov 24. gol u 19 odigranih kola!

Odmah zatim trener Hofenhajma izvršio je dvostruku izmenu, izašao je i naš Gaćinović, koji je bio starter u gostujućem timu, ali već u 63. minutu Bajern stiže i do četvrtog gola, koji je postigao Serž Gnabri, opet na asistenciju Komana - 4:1.

Osam minuta kasnije lep gol postigao je i Pavar, ali on nije priznat posle intervencije iz VAR sobe, zbog prethodnog ofsajda u toku akcije.

Ulogu favorita opravdao je i Dortmund, koji je na svom terenu savladao ekipu Augsburga rezultatom 3:1.

Gosti su poveli golom Hana u desetom minutu, a u 21. Erling Haland na drugoj strani ne koristi jedanaesterac za Dortmund. Ipak, pet minuta kasnije Delejni donosi izjednačenje domaćinu i najavljuje preokret koji je usledio u nastavku meča.

Na to se čekalo do 63. minuta, kada je Gereiro asistirao Sanču, a ovaj pogodio za 2:1 u korist Dortmunda. Pitanje pobednika rešeno je petnaest minuta pre kraja, kada su ''Milioneri'' stigli i do trećeg gola, ovoga puta autogolom Ufokaija - 3:1.

Sa velikom pažnjom smo iščekivali vesti iz Frankfurta, gde je Ajntraht dočekao Hertu, u meču koji je završen pobedom Ajntrahta - 3:1. Kao i u prethodnim mečevima, Filip Kostić je bio starter, Luka Jović čekao šansu sa klupe za rezerve i upravo posle Jovićevog ulaska na teren u 62. minutu počeli su da padaju golovi.

Doduše, najpre su gosti zatresli mrežu preko Kšištofa Pjonteka u 66. minutu, ali samo dva minuta kasnije Kostić asistira Silvi koji donosi izjednačenje Ajntrahtu.

U samom finišu potpuni preokret, a režirao ga je Hintereger u 85. minutu, da bi u poslednjim trenucima nadoknade vremena konačnih 3:1 u korist Ajntrahta postavio Silva iz jedanaesterca.

U preostala dva popodnevna meča nije bilo pobednika. Verder je remizirao sa Šalkeom, 1:1. Gosti su poveli golom Maskarela u 38. minutu, izjednačio je Mohvald u 77. Verderu je u poslednjim sekundama poništen drugi gol zbog ofsajda, pa je ''fenjeraš'' ipak osvojio bod. Bio je ovo duel i srpskih štopera - Veljkovića u dresu Verdera i Nastasića u ekipi Šalkea. I jedan i drugi su odigrali ce meč.

Isti rezultat i u duelu Union Berlina i Menhengladbaha, Hohe je u 31. minutu doneo vođstvo domaćinu, a Menhengladbah je uzvratio golom koji je u 59. minutu postigao Plea, na asistenciju Hofmana.

Bundesliga, 19. kolo

Subota:

Bajern - Hofenhajm 4:1
Dortmund - Augsburg 3:1
Ajntraht - Herta 3:1
Union Berlin - Menhengladbah 1:1
Verder - Šalke 1:1
18:30h RB Lajpcig - Leverkuzen

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke