Bajern ostaje bez pobede zbog 12. igrača?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.04.2022.
22:04
Izvor: Sportske.net, Beta

Oštećenom Frajburgu neprijatno.

 EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nemački fudbalski klub Frajburg uložio je danas žalbu na rezultat meča protiv Bajerna, 1:4, nakon što je ekipa iz Minhena u jednom trenutku imala 12 igrača na terenu.

Bajern je pred kraj meča imao 12 igrača na terenu kada je u igru ušao Marsel Sabicer, a Kingsli Koman nije shvatio da bi trebalo da izađe.

Do zabune je došlo nakon što je član osoblja Bajerna dao četvrtom sudiji Komanov stari broj umesto sadašnjeg.


Defanzivac Frajburga Niko Šloterbek obavestio je sudiju Kristijana Dingerta da gosti imaju igrača više, što je izazvalo kratak prekid, nakon koga je Koman napustio igru.

Frajburg je izjavio  da "do zabune došlo bez naše krivice. Frajburg nije učestvovao u spornoj situaciji. Ipak, pravna i proceduralna pravila Nemačke fudbalske federacije nas formalno primovaraju da imamo aktivnu ulogu kako bi proces bio zakonski proveren".

"Nemamo nikakvog interesa za učešće u procesu, koji nam je nametnut protiv naše volje, i u njemu se osećamo izuzetno neprijatno", saopštio je Frajburg.

Klub je saopštio da je ipak odlučio da uloži žalbu na rezultat nakon intezivnih diskusija i pravnih konsultacija kako bi sportskom sudu dao priliku da proceni situaciju. Važno je da se postavi pravni presedan za moguće buduće slučejeve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke