Bajern pobeđuje i kad ne ide po planu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.04.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Petostruki šampion Evrope nosi u Minhen povoljan rezultat iz Andaluzije iako igra u prvom duelu sa Seviljom nije bila na željenom nivou.

Epa/Julio Munoz
Epa/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su Sevilju u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona iako večerašnja partija izabranika Jupa Hejnkesa nije bila na nivou koji se od Bavaraca očekuje.

Šampion Nemačke slavio je na "Ramon Sančes Pishuanu" rezultatom 2:1 (1:1) tako da će u revanšu imati veliku prednost.

Bajern je u uvodnih pola sata igre bio neprepoznatljiv, a šansa koju je u 20. minutu propustio Sarabija bila je nagoveštaj onoga što će se dogoditi deset minuta kasnije.

Upravo je Pablo Sarabija ponovo testirao budnost Svena Ulrajha, a nakon dobre intervencije golmana Bajerna usledila je nova šansa i gol kojim je Sevilja stigla do prednosti.

Posle centaršuta sa leve strane i loše intervencije Bajernove odbrane Sarabija je sebi namestio šansu, premda je verovatno igrao rukom, nakon čega mu nije bilo teško da matira Ulrajha.

Pet minuta nakon vodećeg gola Sevilje van terena je zbog povrede morao Arturo Vidal. Na teren je ušao Hames Rodrigez koji je minut kasnije uposlio Riberija a ovaj uz dosta sreće zatresao mrežu domaćeg tima.

Izjednačujući pogodak Bajerna pripisan je Hesusu Navasu jer je on podmetnuo stopalo i skrenuo loptu nakon centaršuta Franka Riberija.

Nastavak meča doneo je rutinu u kojoj je Bajern u svakom trenutku znao šta hoće. Jup Hajnkes je u poluvremenu zamenio Bernata koji je bio najslabija karika u odbrani Bavaraca i nakon ulaska Rafinje gotovo i da nije bilo problema.

U 68. minutu Tijago Alkantara koristi asistenciju Franka Riberija i šutira u okvir gola a Eskudero vara Soriju i skreće loptu u sopstvenu mrežu tako da ni kod drugog gola domaćin nije imao sreće.

Do kraja utakmice Bajern je zatvorio sve prilaze golu. Pokušali su u završnici Enzonzi i Sandro ali sa distance tako da Ulrajh nije imao problema.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 03.04.2018
23:33

Nestvaran promasaj Sarabie...sevilja ostecena za penal...riberi grubijan zasluzio direktan crveni nije ovo mma

avatar
Al(a)din
Wednesday, 04.04.2018
09:07

Takodje je i Bayern ostecen, jer je prethodno Sarabia igrao rukom, tako da smo kvit zar ne ??

avatar
Ja opet Ja
Tuesday, 03.04.2018
23:01

Ja sam znao da im nece biti lako. A neki veliki sajtovi su davali Romi vece sanse za prolaz nego Sevilji...

avatar
Bayern ljubav
Tuesday, 03.04.2018
23:01

Navijač sam Bayerna vatreni od malena al treba biti iskren i reci svaka čast Sevilja na igri nisu imali sreće.

avatar
Tuesday, 03.04.2018
22:46

očekivano nije ovo mančester pa da sevilja neku senzaciju napravi

avatar
Al(a)din
Tuesday, 03.04.2018
22:44

Izlazak Vidala i Bernata se itekako jako puno osetio. Rafinja izmislio fudbal za Bernata kao levog beka, iako to Rafinja nije. Thiago i Martinez - majstori svoga zanata

avatar
II Plava Horda II
Tuesday, 03.04.2018
22:39

Gledao sam ovu utakmicu i moram reci svaka cast Sevilji. Da imaju bolju zavrsnicu ovo bi glat dobili kao i Barselonu za vikend.