Bajernova najveća greška, umesto za četiri miliona, prešao u Real!

Autor: Stefan Matić
nedelja 12.04.2020.
20:26
Izvor: Sportske.net

Šta bi bilo kad bi bilo...

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Transfer omaške su redovna stvar u svetu fudbala.

Arsen Venger bi mogao da napravi tim i po od igrača koje je hteo, a sa nekim i uspostavio kontak da bi na kraju Arsenal presudio suprotno, ili igrači sami odbili selidbu u London.

Ovog puta reč je o Rafaelu Varanu. Po izjavama Vilija Sanjola, bivšeg igrača minhenskog Bajerna, francuski štoper je bio veoma blizu selidbe među Bavarce.

"Jednog dana prijatelj me nazvao i rekao, 'Moraš pogledati ovog igrača, supertalentovan je, mlad je'. Odmah sam video koliko je Varan bio zreo već tada. Svima sam rekao u klubu, ali su mi rekli da je to preskupo za igrača od 18 godina. Dva meseca kasnije potpisao je za Real Madrid, plaćen je 10 miliona evra", izjavio je Sanjol za RMC.

Spain Soccer Copa del Rey

Bavarci su to leto odabrali da otkupe Žeroma Boatenga za 22 miliona evra iz Mančester Sitija, koji je kasnije tokom sezone ispustio Drogbu u velikom finalu LŠ posle koje su "plavci" osvojili "klempavka".

Šta bi bilo kad bi bilo, Boateng je napravio dobru karijeru u Minhenu. Varanu jeste trebalo više vremena da se ustali standardnih jedanaest u Madridu, ali Francuz je od tada jedan od najboljih štopera.

Izgleda da su Bavarci bili dodatno oprezni, uzimajući u obzir transfer Brena koji je stigao kao veliko pojačanje a završio kao veliko razočaranje.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Monday, 13.04.2020
00:23

Sve dok su u Bajern u upravi Hones i Rumenige oni ce dugo cekati na LS, oni su pravo ono nemacki tvrdi i nece da plate dobrog igraca ii zato su tu gdesu! Bajern moze da vrslja u nemackoj slaboj ligi, posto je on jjedini kojeg intersuju trofeji, Borusiju to ne intereuje, njih samo interesuje za jetvtine pare kupiti malo ga popraviti i za velike prare prodati, zato su ooni milioneri njih samo novac interesuje! Kad pogledam skoro da je nemacka liga ujednacena sa francuskom, jedan klub i to je sve!

avatar
Robert Lewandowski
Sunday, 12.04.2020
21:22

Super je Varan, definitivno u top 5 stopera na svetu, ali Boa je odradio sjajan posao (i sada ga isto korektno radi). Nije Bajern izgubio LŠ zbog toga što mu je pobegao Drogba. Totalno smo dominirali, imali smo i penal, ali jednostavno nije bilo suđeno da uzmemo te godine i to je to. Uvek čestitam Plavcima na tituli, nemam nikakav problem, ali svi znamo da je Bajern bio bolji. Ispustio je Bajern mnogo igrača, čak i boljih od Varana zbog preterane štednje. Neki od njih su Mane, De Brujne, Sane, Draksler...

avatar
Karambol
Monday, 13.04.2020
01:04

I dan danas nmg ono finale u Minhenu sa Celzijem da prezalim brate, bukvalno dobijenu tekmu smo ispustili.. plus bi mi bili prvi pre Reala koji je odbranio titulu LS.

avatar
GoHardV3
Monday, 13.04.2020
05:17

Boateng je bio 2 sezone iznad proseka, ostalo prosekcina i kikser. Varan je sa 18 godina imao 6 od 6 uspesnih duela sa Mesijem, isti onaj koji je rasipao tog Boatenga samo tako :D Varan>>>bilo koji Bajernov defanzivac ikad.