Bajernu održan čas fudbala u 'Zmajevom gnezdu'!

Autor: Boban Filipović
sreda 15.04.2015.
22:41
Izvor: Sportske.net

Porto fantastično otvorio meč sa dva gola Kvarežme, Bavarci se vratili u igru do odlaska na odmor preko Alkantare, džekson Martinez postavio konačnih 3:1. Utakmicu obeležile kardinalne greške odbrane nemačkog šampiona.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Samo što je počeo meč 'Zmajevi' su poveli.

Martinez je ukrao loptu ćabiju alonsu u opasnoj zoni, stuštio se ga protivničkom golu, Nojer ga ruši, penal čist ko sunce. Najbolji golman sveta je 'na ime' izbegao isključenje, prošao je samo sa žutim kartonom.

Rikardo Kvarežma je stavio loptu na kreč, rutinski, lopta ide u jednu Nojer u drugu stranu - 1:0.

U 10. minutu igre Porto ima dva gola prednosti, Dante pravi kardinalnu grešku, Kvarežma izlazi 'oči u oči' s Nojerom, ponovo rutinska egzekucija, spoljnim delom kopačke - 2:0.

Ipak, Bajern se u 28. minuu igre vraća u život, Žerom Boateng je probio po desnom boku, Tijago Alkantara je zaboravljen od odbrane domaćina, nije mu bilo teško d apogodi prazan gol iz neposredne blizine - 2:1.

Do poluvremena, ništa značajno pomena, Porto pri odlasku na odmor ima minimlanu prednost.

'Zmajevi' su konkretniji početkom igre u nastavku, Ektor Erera je stavio na muke Nojera u 57. minutu, ali nepunih 10 minuta kasnije golman Bajerna je prinuđen da treći put vadi loptu iz mreže.

Žerom Boateng je katastrofalno loše cenio let jedne dubinske lopte, reagovao početnički, Džekson Martinez ne prašta - 3:1.

Sebastijan Rode je ubrzo u prilici da vrati u život Bajern, Fabijano kroti njegov pokušaj.

Porto se dao u totalnu defanzivu sa jasnim ciljem da odbrani dva gola prednosti, uspelo im je, na 'Alijanc Areni' braniće rezultat 3:1 i na dobrom su putu da naprave iznenađenje i plasiraju se u polufinale Lige šampiona.

Golove sa 'Dragaa' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke