Bajka iz Velsa, studenti igraju Ligu Evrope!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.05.2019.
21:35
Izvor: Sportske.net

Inspirativna priča iz iz velške prestonice.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Fudbalski klub sa Univerziteta Kardif Metropolitan će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Oni su izborili pravo da se nađu na žrebu za preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope, kako su u plej-ofu velškog šampionata nakon penala bili bolji od Bala Tauna.

Za obezbeđenu preliminarnu rundu kvalifikacija, klub je dobio preko 200 hiljada evra, ali igrači/studenti neće dobiti nikakav bonus za ispisivanje istorije.

Štaviše, moraće da uplate oko 200 evra na ime članarine, ukoliko žele da se nađu u timu koji će pokušati da se izbori za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sezonu u velškom šampionatu su završili na sedmom mestu, pa su se kroz plej-of izborili za ovaj istorijski uspeh, a brojnim igračima Kardif Meta su se sa utakmicama poklopili ispitni rokovi, pa su morali da balansiraju između studija i fudbala.

U najviši rang ušli su u sezoni 2016/17, sada će morati da pronađu vreme i za Ligu Evrope između svojih ispita i ostalih fakultetskih obaveza.

Ko zna, možda im se putevi ukrste i sa nekom od naših ekipa, ukoliko izbore prolazak iz preliminarnih kvalifikacija, ali je san ovih momaka da zaigraju protiv Vulverhemptona ili Mančester junajteda, koji će od sledeće sezone igrati Ligu Evrope.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ronaldo da Lima
Thursday, 23.05.2019
08:59

Obezbede klubu ucesce u kvalifikacijama za LE, dobije klub 200 hiljada evra, i jos da bi oni igrali moraju da doplate 200 evra po osobi. Mislim stvarno