Bajka! Ples "Inka" za finale protiv Brazila!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.07.2019.
08:18
Izvor: Sportske.net

Peru rasturio Čileance, 3:0 za autsajdera koji će posle onih ponižavajućih pet golova u grupi, opet igrati protiv Brazila, za titulu!

AP Photo/Ricardo Mazalan
AP Photo/Ricardo Mazalan

Povezane vesti

Peruanci nastavljaju strašni niz na Kopa Amerika, potrudili su se da zlatnu čileansku generaciju reše snova o trećoj uzastopnoj tituli i igraće u finalu, posle 44 godine.

Peru je slavio sa 3:0, Edison Flores, Jošimar Jotun i večni Paulo Gerero su torpedovali "La Rohu" u Porto Alegreu i igraće za titulu.

Sudariće se sa Brazilom koji im je dao pet golova u grupnoj fazi, uspeli su da se uz dosta sreće i nakon što im je VAR "pomogao" tri puta, plasiraju u narednu rundu gde su na penale dobili Urugvaj.

Golman Pedro Galese je posle četvrtfinala ponovo bio junak, odbranio je nekoliko teških lopti, a onda kao poslasticu skinuo i penal Vargasu u nadoknadi i stavio tačku na istorijski trijumf "Inka".

Peru će se boriti za treću titulu, 1939. osvojili su je na domaćem terenu, a 1975. je možda i najbolja generacija u njihovoj istoriji predvođena Kubiljasom, u dva meča bila bolja od Kolumbije i osvojila pehar. Nikada osim ta dva puta nisu igrali finale.

Sada će se suočiti sa domaćinom u nedelju, dan ranije u borbi za treće mesto igrače finalisti sa prošlog šampionata Čile i Argentina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Friday, 05.07.2019
22:39

Čile prezasićen, dobro su i dogurali kako su igrali. Brazil će morati odigrati 100% bez zafrkancije.

avatar
adidas forever
Thursday, 04.07.2019
13:44

Još mnogo očiglednije negoli u prvom polufinalu pobednik je bio jasan i pre prvog gola. Sa tolikom razlikom u brzini i snazi fudbaleri Čilea su morali biti čarobnjaci sa loptom, a fudbaleri Perua potpuni Indijanci kako bi Čile igrao u finalu.

Za toliko matoru ekipu kao što je Čile veliki uspeh je borba za treće mesto, a tu već ravnopravno mogu da se bore sa ekipom čijih 70% fudbalera zajedno nije uspelo da pruži na terenu ono što je pružio jedan Dani Alves u svojoj 36-oj godini.

Podbacili Aeleksis, Vidal, Medel i ostali veterani? Naravno da nisu, realnost je da defanzivci Perua mogu da optrče najmanje 2 kruga oko Aleksisa dok on primi loptu, a kamoli da mu je izbiju ili otmu, da ne pričam kako može samo da se odbija od njih kada stanu ispred. Svi dueli na terenu su bili potpuno neravnopravni u smislu brzine, snage, startnosti i agresivnosti, tako da Čile zapravo nije imao šta da traži na terenu.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 04.07.2019
09:58

Hahaha cak ce i venecuela da uzme titulu pre malog mesija