Barsa i Atletiko igrali za Real, Dembele promašio titulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 08.05.2021.
18:08
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi u borbi za titulu je gotov, Atletiko izdržao u drugom poluvremenu, rezultat realan.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Bez pobednika u duelu Barselone i Atletiko Madrida na Nou Kampu danas, bilo je 0:0. 

U desetom minutu šansa iz slobodnog udarca za Luisa Suareza, tada je Ter Štegen dobro stajao i odbranio mu šut bez nekih velikih problema. Atletiko je ponovo imao dobar napad kada je Lengle praktično spasio svoj tim nakon pokušaja Koree. 

Prethodno je zbog povrede Lemar morao van terena, u pitanju je povreda članka, a umesto njega je ušao Saul. 

Pike i Suarez su imali nekoliko jakih duela, ali su najjači imali Savić i Buskets nakon čega je fudbaler Barselone morao van terena. Vratio se, ali je ubrzo napustio teren, umesto njega je ušao Ilaiš Kouruma Moriba. 

U poslednjoj trećini prvog poluvremena Atletiko je dominirao, ali nije postigao gol, prvo je šansu imao Ljorente kada je Ter Štegen odbranio, a onda je i Suarez pokušao iz teške situacije i nije uspeo. 

U 37. minutu nova odbrana Ter Štegena koji je rastao u junaka Barselone u prvom poluvremenu, tada je Karasku odbranio udarac na briljantan način. 

Barsa je imala svoju šansu, Mesi je sve sam uradio, izborio se za udarac, ali je lopta prohujala pored gola. 

Veoma uzbudljivo i na startu drugog poluvremena, Mesi je imao slobodan udarac na samom startu, ali je prebacio gol, da bi minut kasnije Suarez na drugoj strani poslao loptu pored gola nakon dodavanja Koree. 

U 55. minutu Atletiko je stigao do nove šanse, Karasko je pokušao da šutira, uspeo je u toj nameri, ali je Moriba izblokirao taj udarac. Upravo je rezervista Barse bio glavni akter duela u narednih desetak minuta, prvo je dobio žuti karton, potom je šutirao nakon centaršuta Albe kada je Savić dobro reagovao. 

Imao je Mesi šansu kada je šutirao preko zida, Oblak je ovoga puta odlično reagovao, da bi Barsi bio poništen gol u 71. minutu kada je Arauho pogodio, ali je bio u ofsajdu. 

Najbolja šansa za Barsu u 85. minutu utakmice, tada su kombinovali Grizman i Mesi, lopta je stigla do Albe na levoj strani koji šalje upotrebljiv centaršut, šteta za domaće što je Dembele bio neupotrebljiv u ovoj situaciji, poslao je loptu preko gola. 

Na kraju, Atletiko bolji u prvom, Barsa je više pretila u drugom, rekli bismo da je rezultat najrealniji i da najviše odgovara Real Madridu koji sada ima sve u svojim rukama. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Saturday, 08.05.2021
18:37

Pa nije Dembele sam ušao na teren nego ga je Kuman uveo, baš kao i S. Roberta, uprkos tome što ne postoji niko, ali baš niko ko je odgledao više od 2 utakmice Barse, a da ne zna da će Dembele sve lopte pokloniti Atletiku i da će biti daleko opasniji po gol Barse negoli po gol Atletika, za razliku od S. Roberta koji je bio 'samo' beskoristan. Na kraju i nije realno da titulu osvoji ekipa čiji trener ne samo da radi ovakve stvari nego je uspeo i da već nakon prvih 10-ak kola zabeleži najgori start Barse još od 19xy godine, da ne pobedi nijednog jačeg protivnika u svim takmičenjima (osim Sevilje u Ligi i KK i Juventus i grupnoj fazi LŠ). To se Barsi nije dešavalo ni u sezonama kada nisu bili ni blizu titule, a kamoli kada su je osvajali.

avatar
Badr®Hari
Saturday, 08.05.2021
18:16

Svakako su igrali za Real ma kako da se završilo. Da je Barsa pobedila Real bi oteo titulu krađama u preostale 4 utakmice, što mu dođe kao čist zicer u odnosu na prošlogodišnjih pokradenih 11 utakmica nakon restarta. Da je Atletiko pobedio morao bi izgubiti ili igrati nerešeno bar jednu od preostale 3 utkmice kako bi Realu poklonili titulu, tako da je Atletiku i Barsi sasvim svejedno... 😁