Barsa i Real nastavljaju seriju, Atletiko ih juri, a čekaju nas dva gradska derbija (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
petak 31.08.2018.
12:35
Izvor: Sportske.net

Nema razloga da Barselona i Real ne ostvare nove pobede. Pored dva gradska, čeka nas i jedan regionalni derbi.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Na redu je treće kolo španske Primere, u kome se očekuje da šampion Barselona, kao i Real Madrid nastave sa stoprocentnim učinkom, dok Atletiko Madrid već mora da hvata priključak za njima. Imamo i dva gradska derbija i jedan regionalni.

Kolo počinje večeras, sa tri utakmice od kojih je najzvučnija svakako baskijski derbi između Eibara i Real Sosijedada. Domaćin je pretposlednji na tabeli sa dva poraza, dok gost ima pobedu i remi, ali ti rezultati nemaju mnogo uticaja, jer kad se igra bilo kakav derbi, sva predviđanja padaju u vodu, iako je Sosijedad vrlo blagi favorit.

Hetafe je večeras jasni favorit protiv Valjadolida, kao i Viljareal protiv Đirone, iako su prošle sezone u prvenstvenom dvomeču slavili gosti.

U subotu nas čekaju samo dva duela, pošto je meč Rajo Valjekana i Atletik Bilbaa otkazan zbog lošeg terena. Atletiko Madrid predveče ide u goste Selti, što neće biti ni malo lako gostovanje. Oba tima imaju po pobedu i remi, mada su "jorgandžije" slavile u poslednjih pet duela sa Seltom, tako da su uvereni i u ovu pobedu.

Real Madrid kasnije u subotu dočekuje Leganes i tu pobeda ne bi smela da dolazi u pitanje za četu Julena Lopetegija.

Nedelja počinje gradskim derbijem Levantea i Valensije. Domaćin je u prvom kolu pobedio u gostima Betis 3:0, ali je onda poražen kod kuće 1:2 od Selte. Valensija je u prvom kolu osvojila bod protiv Atletiko Madrida, a onda je izgubila 2:0 na gostovanju Espanjolu. Iako je ovde Valensija favorit na papiru, treba reći da nije pobedila Levante u gostima u prvenstvu punih sedam godina, od čega treba oduzeti jednu sezonu koju je Levante proveo u Segundi.

Alaves nema pobedu u prva dva kola i sada će probati da to promeni protiv Espanjola, koji ima četiri boda iz prva dva kola. Nakon toga Barselona dočekuje novajliju Uesku i tu se ne postavlja pitanje pobednika.

Kolo se završava gradskim derbijem između Betisa i Sevilje. Betikosi su prošle sezone bili šesti, ali su slabo počeli ovu sezonu, jer ne samo da nemaju pobedu, nego nisu ni dali gol do sada. Sevilja je, sa druge strane, dobro počela sezonu, isprašivši Rajo 4:1, a onda je odigrala bez golova sa Viljarealom.

Ono što još više hrabri Sevilju jeste da je u poslednjih 20 utakmica sa svojim velikim rivalom u svim takmičenjima ostvarila 11 pobeda i pet remija, dok je Betis slavio samo četiri puta. Zeleno-beli se hrabre činjenicom da su prošle sezone bili najbolji tim u Sevilji, jer su kod kuće odigrali 2:2, a u gostima pobedili čak 5:3.

Parovi trećeg kola Primere:

Petak:

Hetafe - Valjadolid (20.00)
Eibar - Real Sociedad (22.00)
Viljareal - Đirona

Subota:

Selta - Atletiko Madrid (18.30)
Rajo Valjekano - Atletik Bilbao (odloženo)
Real Madrid - Leganes (20.45)

Nedelja:

Levante - Valensija (12.00)
Alaves - Espanjol (16.15)
Barselona - Ueska (18.30)
Betis - Sevilja (20.45)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke