Barsa igrala samo poluvreme, slavi "Bernabeu"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 25.10.2014.
19:47
Izvor: Sportske.net

Ekipa Real Madrida zasluženo je slavila u "El Klasiku" nakon odlične igre u drugom poluvremenu.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Real Madrid je slavio u ovom "El Klasiku", iako je Barselona poprično dobro izgledala, ali samo u prvom delu igre.

Svi su očekivali golove na ovom meču, iako Barselona nije primila niti jedan gol ove sezone u Primeri na osam odigranih utakmica. Danas je primio tri gola.

Počelo je kako se samo poželeti može po ekipu Barselone, Nejmar je primio loptu koju mu je uputio Luis Suarez koji je danas bio starter, izborio sebi veoma dobru poziciju za šut, šutirao i savladao nemoćnog Kasiljasa koji ništa nije mogao u ovoj situaciji.

Krenuo je tada Real jače ka golu, tempo je bio neverovatan, a prvu priliku je propustio Benzema. Izuzetno je skočio u duelu sa Pikeom, šutirao je ka golu Brava, zatresla se prečka, navijači Barse su mogli da odahnu.

Leo Mesi je na drugoj strani sredinom drugog poluvremena imao idealnu priliku da duplira prednost svoje ekipe, ali je sjajni Iker Kasiljas zatvorio ugao pa omaleni Argentinac nije uspeo da ga savlada sa samo 5 metara.

Kristijano Ronaldo je tražio penal nakon jednog duela sa Pikeom, penal nije postojao, i sudija je odmahnuo rukom, a Ronaldo je bio izrevoltiran tom odlukom.

Samo nekoliko minuta kasnije Ronaldo je i dočekao penal. Pike je igrao rukom ispred svog gola, sudija apsolutno zasluženo pokazuje na belu tačku, a Ronaldo bez problema trese mrežu Klaudija Brava.


796 minuta je trebalo Barseloni da primi gol ove sezone.

Nakon završenog poluvremena statistika je pokazala da je Luka Modrić bio nepogrešiv danas sa 100% upućenih pasova ka svojim igračima.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo ekipi Reala. Samo pet minuta im je trebalo da postignu naredni gol i da preokrenu rezultat u svoju korist.

Toni Kros je izveo korner, Pepe je savršeno pratio loptu, uputio šut glavom, a Klaudio Bravo je ponovo morao da vadi loptu iz mreže, 2:1.

Pokušala je Barsa da izjednači, ali nije ličila na ekipu iz prvog dela igre. Matje je pokušao iz velike udaljenosti, ali je Kasiljas ponovo odlično intervenisao. Možda je ovo bila i najbolja prilika u ovom delu igre za Barselonu...

anceloti
foto: Beta/AP Photo/Paul White

Rakitić je gledao meč sa klupe, sve do 60. minuta kada ulazi umesto Ćavija, a Hrvat je odmah izveo i korner.

Učinio je to veoma loše, "pukla" je kontra na drugoj strani, Isko, Ronaldo i Rodrigez su kombinovali, lopta je stigla do Benzeme nakon sjajne akcije koji Francuz rešava bez velikih problema za treći gol u mreži Brava!

Suarez je takođe zamenjen nakon ovoga, nema takmičarskih mečeva i teško mu je bilo da izdrži ceo meč, pa je Luis Enrike morao da reaguje i da ubaci Pedra.

Inijesta je, takođe, morao da napusti teren zbog povrede samo par minuta kasnije, tako da problema za Barsu je bilo sve više.

Real se sve više povlačio, Benzemu je izveo Anćeloti iz igre, a ubacio Kediru kako bi ojačao vezni red i taj bedem ispred zadnje linije, tako da Barselona nije mogla više do kraja utakmice, ostalo je 3:1.

Sve golove možete videti na ovoj stranici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke