Barsa lupa kontru celoj Evropi, Katalonci bojkotuju nastavak sezone?!

Autor: Milovan Longinov
petak 24.04.2020.
22:34
Izvor: Sportske.net

Katalonci imaju drugačiji stav.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona razmatra odigravanje preostalog dela sezone, zbog bezbednosti svojih igrača!

Kako je preneo ekskluzivno katalonski Sport, pozivajući se na izvore bliske klubu, uprava Barselone iznad svega stavlja zdravlje svojih igrača i ne želi da bilo šta rizikuje u nastavku sezone.

"Zdravlje je iznad svega i nećemo rizikovati da se naši igrači zaraze samo zbog fudbalske utakmice", navodno je neko od članova Barselone poručio medijima.

Zanimljivo, u daljem članku, Sport dodaje da u Barsi mogu da garantuju samo za bezbednost svojih igrača na domaćim utakmicama, ali ne i na gostovanjima u La Ligi.

Dodaje se da Barsa u svojim trening centrima ima obezbeđena sva potrebna sredstava za sigurnost svojih članova, ali da niko ne može da garantuje nepostojanje rizika od putovanja, susreta sa drugim ljudima na putu do drugih gradova, promene svlačionica, tuševa i slično. 

U Barseloni su posebno revoltirani činjenicom da pojedini klubovi i njihovi članovi odbijaju da se testiraju na koronavirus, te da nije isključena mogućnost da se neko zarazi i na samom terenu.

Ova odluka Barselone o bojkotu nastavka sezone nije zvanična, još uvek se čekaju dalji koraci UEFA i RFEF, ali Katalonci polako zauzimaju stav da je zdravlje igrača važnije od bilo čega i da sezona ne mora da bude završena ako su oni ugroženi.

Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHardV3
Saturday, 25.04.2020
00:30

Normalno da bojkotuju sezonu kad znamo kako su poslednja par kola zavrsila, deklasiranjem u El klasiku i lobiranjem sudija da na bilo koji nacin izmasakrira Real kao sto je i ucinio. Medjutim u el klasiku nije bilo ni to dovoljno. Jadno i bedno, olicenje kluba :D

avatar
Mirjevac
Saturday, 25.04.2020
00:12

Valjda je prvo engleska bojkotovala, kako ste ovde pisali, znaci vise klubova iz engleske, a barca jedina iz spanske lige nemoze nista da dobije ako se ne pridruze i drugiklubovi!

avatar
adidas forever
Friday, 24.04.2020
23:41

Kao prvo takav stav Barse je izvučen iz konteksta identičnih stavova svih španskih klubova. Kao drugo ne prkose oni Evropi (u kojoj većina klubova ima takve ili tek malo blaže stavove), već prkose zdravom razumu i elementarnoj logici.

Negde je jasno da je prost i polupismen narod (u koji svakako spadaju i fudbaleri) lako ubaciti u histeriju i paniku neprekidnim bombardovanjem nebulozama sa TV ekrana. Međutim za razliku od nekih drugih fudbaleri (zahvaljujuću pre svega gomili novca koji poseduju) oko sebe imaju i sasvim dovoljan broj pismenih, obrazovanih ljudi, a i lekara različitih specijalnosti, koji su im mogli objasniti dosta toga u vezi sa virusom, kol'ko god oni to slabo kapirali. Bilo kako bilo čak i fudbaler sa najtežim oblikom problema shvatanja i rasuđivanja mogao je shvatiti da njemu i 21-om kolegi koji trče za loptom po travnatom terenu dimenzija 50x100m (a pri tom su u najboljim godinama, punom naponu snage i odličnog imuniteta) ne preti apsolutno NIKAKVA opasnost od ovoga virusa. Naravno mnogo ozbiljniji problem je ako oni ovo ipak shvataju, ali im se 'samo' ne igra fudbal, pa mu virus dođe kao 'odličan razlog' za opstrukciju. U tom slučaju tu nema pomoći dok god se oni išta pitaju, tj. dok se zvanično ne proglasi kraj pandemije na svetskom nivou.