Barsa možda ne osvoji ništa, ali opet postane prvak sveta 2022!

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.12.2021.
17:13
Izvor: Sportske.net

Sećate li se?

EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Tog Svetskog prvenstva 2010. godine, mnogi kažu da je Barselona, a ne Španija, bila prvak sveta, da li ćemo sad svedočiti reprizi? 

Dolaskom Ferana Toresa u Barselonu, trlja ruke i Luis Enrike. Još jedan od njegovih miljenika završio je u njegovom voljenom klubu, ali što je još važnije - biće standardan, imaće veću minutažu u godini Mundijala. 

Društvenim mrežama već kruži ideja o španskoj reprezentaciji sastavljenoj od igrača Barselone. Verovali ili ne, Barselona će opet imati sedmoricu prvotimaca u redovima reprezentacije, baš kao te 2010. godine.

Tada su nezamenjivi u timu bili - Karles Pujol, Đerar Pike, Serhio Buskets, Ćavi, Inijesta, David Vilja, Pedro, sa klupe je redovan bio Sesk Fabregas, i svi ovi igrači igrali su u finalu Mundijala u kom je Španija pobedila Holandiju rezultatom 1:0 i to onim čuvenim golom Andresa Inijeste za Danija Harkea. 

Zanimljivo, Španija je na tom Mundijalu do zlata stigla tako što su sve golove postigli tadašnji igrači Barselone. Treba istaći da je David Vilja neposredno pre SP potpisao za Barsu, pa se na turniru vodio kao član katalonskog tima. On je postigao ključne golove u pobedama od po 1:0 protiv Portugala u osmini, Paragvaja u četvrtini finala, dok je Karles Pujol postigao jedini pogodak u polufinalu protiv Nemačke. U grupnoj fazi, Vilja je postigao tri, Inijesta jedan pogodak i to su bili svi strelci u Južnoj Africi.

Istorija bi mogla da se ponovi 12 godina kasnije. U Kataru, sedmorica prvotimaca iz Barselone izvesno je da će biti - Đordi Alba, Erik Garsija, Buskets, Pedri, Gavi, Ansu Fati i poslednji novajlija na "Kamp nou" - Feran Tores. 

Luis Enrike će biti na slatkim mukama, ima preko 15 igrača koji u svakom trenutku mogu da igraju, a pored Barsine sedmorke, konkurencija za ostatak startne postave biće - Aspilikueta, Laport, Pau Tores, Gaja, Koke, Tijago Alkantara, Morata, Dani Olmo (koji je takođe na neki način Barsin, jer je polaznik "La Masije")... 

Na sve to treba da dodamo da je Luis Enrike često osporavan u Španiji što već na nekoliko okupljanja izostavlja igrače Reala (odavno nema mesta za Naća, Karvahala, Asensija), onda je jasno da će Barsa "ponovo biti" Španija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke