Barsa ne sme da kiksne, počinje Atletikova teška serija (NAJAVA)

Autor: Milovan Longinov
petak 16.02.2018.
15:47
Izvor: Sportske.net

Pred nama je 24. kolo Lige Primere.

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Trka se nastavlja, Barselona posle dva vezana remija, više nema pravo na kiks, Atletiko Madrid dočekuje neugodnog rivala, a Real Madrid počinje seriju lakših utakmica.

Lider Barselona je konačno imala slobodnu radnu nedelju, prvu ove godine, posle gustog rasporeda na dva fronta. Katalonci gostuju Eibaru posle remija sa Espanjolom i Hetafeom i ne smeju da kiksnu. Sigurno je da će Ernesto Valverde odmarati pojedine igrače, pošto je u utorak na programu veliki duel sa Čelsijem na Stamford Bridžu. Van stroja je i dalje samo Tomas Vermalen.

U subotu, Sevilja i Valensija imaju teška gostovanja timovima koji se grčevito bore za opstanak. Sevilja ide na noge Las Palmasu, koji je vezao dve pobede na svom terenu, ali je Pako Hemez ostao i bez Džonatana Vijere, koji se seli u Kinu.

Valensija ide poslednjeplasiranoj Malagi i ima priliku da posle duže vremena veže dve pobede u prvenstvu i sačuva prednost u odnosu na Real.

Marcelino Garcia Toral

Madriđani u nedelju gostuju Betisu, koji ih je šokirao u prvom delu sezone, pobedom na "Santjago Bernabeu" (0:1). Betis igra odlično ove sezone, nije slučajno u borbi za Ligu Evrope, a uz podršku "Benito Viljamarina", sigurno će pružiti žestok otpor ekipi Zinedina Zidana. Real je oslabljen, Toni Kros se povredio, a očekuje se i da Zidan odmori neke prvotimce.

Atletiko Madrid ovog vikenda otvara seriju težih mečeva, pošto u goste dolazi Atletik Bilbao, a potom slede dva gostovanja Sevilji i Barseloni, te između meč sa Leganesom. Atletiko ne igra lepo, ali pobeđuje i pritiska Barselonu, Simeoneov tim je podigao samopouzdanje pobedom nad Kopenhagenom u Ligi Evrope (1:4) i u dobrom raspoloženju čeka Baskijce.

Kolo zatvaraju Hetafe i Selta u ponedeljak od 21.00 i moglo bi se reći da je ovo sudar dve ekipe koje su najprijatnije iznenadile ove sezone. Hetafe je prošle nedelje uzeo velik bod na Kamp nou, ostao je u trci za Ligu Evrope, kao i Selta, tako da će ovo biti zanimljiv susret.

Od ostalih mečeva, izdvajamo direktan meč u borbi za opstanak između Alavesa i Deportiva.

Liga Primera, 24. kolo:

Petak:

Đirona - Leganes 21.00

Subota:

Las Palmas - Sevilja 13.00
Eibar - Barselona 16.15
Alaves - Deportivo 18.30
Malaga - Valensija 20.45

Nedelja:

Real - Sosijedad - Levante 12.00
Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 16.15
Espanjol - Viljareal 18.30
Betis - Real Madrid 20.45

Ponedeljak:

Hetafe - Selta 21.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Logika i argumenti
Friday, 16.02.2018
21:48

Pobeda ili remi je ok sto se mene tice,Atletiko ce kiksati do karaj garant s obzirom i da u ligi evrope izvode prvu postavu...Cenim da ce se kidati sa realom za drugo mesto do kraja sampionata...

avatar
Brat Sergio Return_
Friday, 16.02.2018
19:01

Kad se pogleda tabela u prvenstvu ljudi bi pomislili da je barcelona prejaka, da igraju jako dobro a ustvari oni nemaju ovoliku prednost zbog svojih igara nego zbog toga sto je Real ove sezone los u ligi. Oni nisu nista posebno u igri kao sto bodovna razlika pokazuje. Nadam se da ce Celzi to znati iskoristiti.

avatar
04
Saturday, 17.02.2018
04:58

A kako bi bilo da se odlučiš da li je Real najbolji na svijetu ili je loš? 😂 ('...a to se vec godinama ponavlja u LS, da je Real najbolji tim na svijetu...' - '...nego zbog toga sto je Real ove sezone los...'). 😂😂😂

avatar
Hitch
Saturday, 17.02.2018
05:55

Sve je pokazano u el-klasiku i zato je bodovna razlika realna.

avatar
Friday, 16.02.2018
17:09

Barsa ne sme da kiksne hahah, kao da imaju bd dva prednosti a ne 17 ili 14 na Real i 8 ispred Atletika.