Barsa od Božića 2021. do Božića 2022, 17 bodova kao jasan put!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 25.12.2022.
21:30
Izvor: Sportske.net

Katalonci danas mogu da naprave najbolji presek stanja.

EPA-EFE/TONI ALBIR
EPA-EFE/TONI ALBIR

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona od odlaska Lionela Mesija prolazi kroz svoj najturbulentniji period u ovom veku. 

Katalonci nisu osvojili La Ligu još od 2019. godine, kada je trener bio Ernesto Valverde. Od tada, jedini veliki trofej im je Kup kralja sa Ronaldom Kumanom 2021. Ćavi Ernandes ga je nasledio pre godinu dana, preciznije, novembra 2021. i od tada još uvek čeka prvi trofej. 

Ćavijeva Barsa je izgubila od Real Madrida u Superkupu Španije, a novi šok usledio je i u Kupu kralja u kom je Atletik Bilbao slavio posle produžetka već u 1/16 finala (3:2). Barsa je doživela pravi šamar i u Ligi Evrope, jer je Ajntraht iz Frankfurta neočekivano izbacio Katalonce na "Kamp nou" u četvrtfinalu (2:3). 

Ipak, ako pogledamo poslednjih godinu dana u La Ligi, od Božića prošle do Božića ove godine, Ćavi je pokazao da je njegov tim na pravom putu. Kup takmičenja su jedno, a prvenstvena  drugo, što može da raduje Barsine navijače.

Verovali ili ne, pre tačno  godinu dana, Real Madrid je imao +15 u odnosu na Barselonu! Real je bio lider, a Barsa tek osmoplasirani tim La Lige, ali je na kraju uspela da dođe do druge pozicije. 

Takođe, Barsa je ove sezone pokazala da je kandidat za titulu. Barsa je trenutno lider na tabeli sa 37 bodova, dva više od Real Madrida. Istina, Real je slavio u "El klasiku" 3:1, što je i jedini poraz Katalonaca u La Ligi. 

Praktično, Barsa je za godinu dana, od -15 u odnosu na Real, sada na +2 i to je važno merilo za Ćavijev put. 

Bolan šamar bila je nova eliminacija iz grupne faze Lige šampiona, ali, ne treba zaboraviti kako je Barsa pokradena na "Đuzepe Meaci" u porazu od Intera, no, to ne sme da bude opravdanje, jer je doživela i nova dva poraza od Bajern Minhena, baš kao i prošle jeseni. 

Barsa do kraja sezone može da se bori za četiri trofeja - La Ligu, Ligu Evrope, Superkup Španije i Kup kralja. Navijači kažu da je titula posle četiri godine čekanja obavezna, ali i da tim mora da pokaže da je najbolji u Ligi Evrope, te da mora da pobedi i u jednom kup takmičenju ispred Real Madrida. 

Do sledećeg Božića, Barsa mora da brani barem dva trofeja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Monday, 26.12.2022
08:43

Koliko ste tendenciozni, pa to je strašno. Kada je neki drugi tim oštećen protiv Barselone, ne pišete da je taj tim pokraden.