Barsini promašaji od 1.000.000.000 evra - Ima mesta za dve najgore postave!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 29.12.2022.
13:15
Izvor: Sportske.net

Prisetite se neverovatnog perioda u Barseloni.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Na današnji dan, fudbalski klub Barselona završio je još jedno "mega" pojačanje sa potpisom Hosep Marije Bartomeua koje će lagano biti među top 10 najgorih u istoriji ne samo Katalonaca.

Zapravo, ako se u ovom tekstu prisetimo svih sličnih transfera, lista će se sa top 10 samo zbog Barse nazvati top 20 i naravno, svi oni su došli tokom predsednikovanja Bartomeua.

Na današnji dan stigao je - Džejson Muriljo. Nećemo čak ni da pominjemo njegov učinak, kao ni svih ostalih sa ove liste, jer učinak - ne postoji. 

Da krenemo redom - leta 2016. godine, Bartomeu je doveo - Andrea Gomeša, Paka Alkasera, Samjuela Umtitija, Lukasa Dinja, Jaspera Silesena i Denisa Suareza i sve ih je u paketu platio oko 150 miliona evra. 

Onda je usledila ta čuvena sezona 2017/18 kada je Bartomeu podigao lestvicu na još viši nivo. Istina, doveo je Filipea Kutinja za rekordnih 120+40 miliona evra, ali ko je zaista mogao da očekuje da će od onog igrača iz Liverpula postati ovo što je danas na klupi Aston Vile? Osim Kutinja, stigli su Osman Dembele, Paulinjo, Nelson Semedo, Đerar Delofeu, Jeri Mina i Džejson Muriljo. Zajedno su plaćeni svi zajedno - oko 380 miliona evra.

Svoje blistave kupovine nastavio je i u narednoj sezoni  2018/19, kada su došli - Malkom, Lengle, Artur, Arturo Vidal i Žan Kler Todibo za sumu od 130 miliona evra.

Usledio je najturbuletniji prelazni rok u sezoni 2019/20 kada je stigao Antoan Grizman za 120 miliona evra, potom Frenki de Jong za 75, Martin Brajtvajt, Neto, Firpo, Emerson i jedina svetla tačka - Pedri. 

Za kraj, očajni Bartomeu je doveo Pjanića iz Juventusa i jednog Franciska Trinkaa platio 31 milion evra Bragi. 

AdmiralBet specijal - Barsa osvaja titulu u La Ligi, kvota 1,50!

Vredi istaći još jednu zanimljivost - kada je doveo Kevina Prinsa Boatenga u zimu  2018. godine, Bartomeu je odbio da dovede mladog i perspektivnog napadača poznatog kao - Erling Haland. 

Nijedan od pomenutih igrača nije ostao duže od dve godine, izuzev Umtitija, koji je i danas član, ali je na pozajmici u Lećeu.

Barsina pojačanja u eri Bartomeua kasnije su odlazila u klubove koji su nekoliko nivoa ne samo ispod Barselone, već i ostalih ozbiljnih klubova. Arda Turan se raspao, kao i Kutinjo, Semedo, Andre Gomeš, Pako Alkaser, Lukas Dinj, Silesen, Jeri Mina, Malkom, Todibo, Neto, Brajtvajt... kakva ekipa.

Uglavnom pokušali smo da sastavimo "idealnih 11", na klupi su ostali namerno Kutinjo, Grizman, Turan, jer  su u trenucima dolaska zaista delovali kao potencijalno dobre pa čak i odlične kupovine. 

Spisak je jeziv, a trošak - oko milijardu evra od 2017. do 2020. 

Na klupi ostaju: Silesen, Aleiš Vidal, Paulinjo, Pako Alkaser, Lukas Dinj, Todibo, Trinkao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke