Bask predvodi Špance i na Evropskom prvenstvu

Autor: Nikola Miloradović
utorak 22.05.2018.
13:40
Izvor: Sportske.net

FS Španije doneo je važnu odluku uoči Mundijala.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Hulen Lopetegi je nasledio Visentea del Boskea na klupi reprezentacije Španije, a predstojeći Mundijal biće njegovo prvo veliko takmičenje na klupi "Furije".

Objavio je i spisak igrač na koje će računati u Rusiji, možete ga pogledati OVDE.

FS je zadovoljan njegovim dosadašnjim učinkom na klupi nacionalnog tima, pa su odlučili da ga nagrade i daju mu podstrek da ostvari što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu.

Naime, kako je i zvanično objavljeno, Lopetegi je produžio saradnju sa fudbalskim savezom Španije, te će seniorsku selekciju predvoditi do 2020. godine.

Stručnjak iz Baskije je već imao dogovoren produžetak saradnje sa minulim predsednikom FS Španije Huanom Luisom Lareom, ali na njegovu sreću smena na čelu saveza nije promenila te planove, pa je novi predsednik Luis Rubiales pružio ruku španskom selektoru i produžio mu ugovor do 2020. godine i Evropskog prvenstva, koje će se održati u 13 različitih gradova.

Španci su pod Lopetegijem odigrali kvalifikacije za smotru najboljih svetskih selekcija, a takmičenje u grupi D završili su ispred Italije, Albanije, Izraela, Makedonije i Lihtenštajna, sa 28 osvojenih bodova, tačnije devet pobeda i jednim remijem, što znači da Bask na klupi "Furije" još uvek ne zna za poraz.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke