Bavarci odlučili - Malerozni dres ide "na lomaču"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.11.2018.
17:42
Izvor: Sportske.net

Kada na terenu ne ide kako treba, onda i manje bitne stvari dobijaju na značaju i postanu predmet spora između navijača i kluba.

Epa/Lukas Barth-Tuttas
Epa/Lukas Barth-Tuttas

Povezane vesti

Aktuelni šampion Nemačke oglasio se u utorak saopštenjem za javnost povodom dogovora koji je postignut na sastanku između čelnika Bajerna i predstavnika navijačkih grupa.

Navijači su od klupskog rukovodstva zatražili da od naredne sezone garniture dresova za utakmice na "Alijanc Areni" moraju da sadrže crvenu i belu boju, a nakon pregovora klub je prihvatio tu inicijativu.

"Prethodnih nedelja imali smo otvorenu i konstruktivnu diskusiju čelnika Bajerna i predstavnika raznih navijačkih grupa na temu upotrebe klupskih boja. Diskusija je rezultirala dogovorom", navodi se u saopštenju Bajerna.

Bajern se kao klub obavezao da će u buduće dresovi za mečeve na domaćem terenu predstavljati kombinaciju crvene i bele boje, jer je samo ta kombinacija u skladu sa tradicijom.

U tekućoj sezoni Bajern na domaćem terenu nastupa u dresu crvene boje, ali su šorts i štucne teget boje i ni na koji način ne odgovaraju tradiciji.

Mnogi ismevaju navijače Bajerna zbog ovakvih protesta, smatraju da su sujeverni i da su čitavu priču pokrenuli zbog činjenice da izabranici Nika Kovača ove sezone očajno igraju na domaćem terenu.

Činjenica je da su brojke na strani navijača Bajerna, ekipa je na poslednje četiri prvenstvene utakmice upisala tri remija i poraz i to je najlošiji niz na domaćem terenu u poslednje 24 godine!

Tehnički partner Bajerna dobio je zadatak, videćemo šta će pripremiti za narednu sezonu i kako će umiriti navijače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Tuesday, 27.11.2018
18:49

Ee hvala Bogu, konacno da nakon nekoliko godina vidim crveno-bijele dresove