Bejlov motiv više

Autor: Boban Filipović
subota 03.06.2017.
15:53
Izvor: Sportske.net

Pitanje je da li će on uopšte početi finale, čini se da je Zidan bliži odluci da krene sa Iskom, iako bi tzavičaj mogao da bude velika motivacija za vihornog Velšanina.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

U slučaju da Real večeras pobedi Juventus u Kardifu, ne samo da će postati prvi klub koji je odbranio titulu prvaka u Ligi šampiona, već bi i Garet Bejl postao šesti fudbaler u istoriji koji je podizao 'klempavi' pehar u svom rodnom gradu.

Prva dvojica kojima je to pošlo za rikom bili su Enrike Mateos i Migel Munjoz, rođeni Madiđani koji su 1957. godine na 'Santjgao Bernabeu' sa Realom pobedio Fiorentinu u finalu (2:0).

Jedanaest godina kasnije na Vembliju, Londonac Aleks Stepni je sa Mančester Junajtedom došao na krov Evrope posle pobede nad Benfikom (4:1).

Rimljjanin Anađelo Di Livio je bio član Juventusa koji je 1996. godine na 'Olimpiku' u borbi za titulu prvaka 'Starog kontinenta' bio bolji od aktuelnog šampiona Ajaksa posle boljeg izvođenja penala. Poslenji penal u seriji tada je izveo Vladimir Jugović.

Konačno, poslednji fudbaler koji se ovenčao krunom vladara Evrope u svom rodnom gradu bio je Nikola Anelka. Francusku napadač je bio deo tima Real Madrida koji je 2000. godine u Parizu na stadiuonu 'Francuska' razbio Valensiju sa 3:0.

Zanimljivo, mnogo je više igrača koji u svom rodnom gradu nisu uspeli da trijumfuju u finalu, čak desetorica.

To su Parižanin Robin Jonke (Real - Rems 4:3, 1956. godina 'Park Prinčeva), Rimljani Odoakre Kieriko, Bruno Konti i Frančesko Gracijani (Roma - Liverpul 1:1 (pen), 1984. god. 'Olimpiko'), zatim Anhel Pedraca iz Sevilje (Barselona - Steaua 0:0 (pen) 1986. god. 'Pishuan'), još jedan Parižanin Tijeri Anri (Barselona - Arsenal 2:1, 2006. godina Pariz 'Francuska'), Londonci  Rio Ferdinand i Kris Smoling (Barselona - Mančester Junajted 3:1, 2010. godina 'Vembli') i dvojac iz Minhena Filip Lam i Dijego Kontento (Bajern  - Čelsi 1:1 (pen), 2012. godina 'Alijanc Arena').

U kojoj grupi će se nači Garet Bejl, saznaćemo večeras.

A ako do sada niste, zagrejte se za finale uz premijernu emisiju na TV Sportske, posvećenoj upravo večerašnjem spektaklu u Kardifu (20:45h).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 03.06.2017
16:11

Bejl je trkac bez tehnike ali bez obzira na to,navijaci Reala su nevjerovatno nezahvalni,pa taj im je Bejl davao golove u vaznim finalima ali su oni to brzo zaboravili,najgori navijaci koji su ikada postojali.

avatar
Saturday, 03.06.2017
16:31

a sto si preopterecen time. iskuliraj malo, koja vajda od svega sto pises

avatar
Ronaldo Ballon d\'or!
Saturday, 03.06.2017
17:41

Zvizdali su i Messiju pa nista Barsini su jos gori,a Nejmar je cirkuzant sa 0 zavrsnicom.