Belgija - Lirs konačno neporažen! Ima li nade za Bajka i drugove?

Autor: Darko Mitrović
subota 24.01.2015.
22:21
Izvor: Sportske.net

Posle serije od tri veoma ubedljiva poraza i 15 primljenih golova u ta tri meča, ekipa Slaviše Stojanovića danas osvojila bod u derbiju začelja.

lierse.com
lierse.com

Povezane vesti

Današnji duel pred svojim navijačima za ekipu Lirsa je imao ogroman značaj, pošto je na suprotnoj strani terena bio direktni rival u borbi za opstanak.

Posle svega, Stojanovićev tim može da žali za boljim rezultatom - 1:1 na kraju.

Ovaj meč je igran u okviru 23. kola belgijskog šampionata, a Lirs je nastupio pojačan nekadašnjim španskim reprezentativcem Kapdevilom, ali i srpskim internacionalcem i doskorašnjim fudbalerom Napretka Dušanom Mićićem.

I jedan i drugi su bili u startnoj postavi Lirsa, koji je odlično počeo i pogotkom Nuofora u 13. minutu poveo sa 1-0. Ta minimalna prednost domaćih ostala je na snazi sve do 59. minuta, kada je Emond izjednačio na 1-1.

Nova nada da bi Lirs mogao do pobede ukazala se u 67. minut, kada je Blondel isključen izbog dva žuta kartona, ali brojčanu prednost domaći nisu iskoristili.

Lirs sada ima 15 bodova, a Beveren 21 na pretposlednjem mestu. Dodajmo još i da je Boban Bajković ponovo čuvao mrežu Lirsa.

A za razliku od Lirsa, ekipa Mehelena, našeg Aleksandra Jankovića, večeras je poražena na svom terenu, u duelu sa Lokerenom, rezultatom 0-1. Gol odluke postigao je Leje u četvrtom minutu, a u startnoj postavi Mehelena su ponovo bili defanzivci Kosanović i Obradović. Dalibor Veselinović je dobio priliku u nastavku.

Kortrajk je na svom terenu igrao bez golova sa Šarlroom, a bivši napadač Voždovca Adam Marušić je odigrao poslednjih dvadesetak minuta ove utakmice.








Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Sunday, 25.01.2015
01:56

Ma kakve sanse,Lirs je ispao I pre nego sto je pocela liga,ocajni su,grozna ekipa