Benfika odnela ceo plen sa ''Dragaa'' za +6!

Autor: Nemanja Veljković
petak 21.10.2022.
23:20
Izvor: Sportske.net

''Orlovi'' se učvrstili na liderskoj poziciji.

EPA
EPA

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike savladali su Porto u gostima sa 1:0 u velikom derbiju 10. kola portugalske Primeire.

Prvu veliku šansu imao je Porto preko Kardoza u 4. minutu, koji je prihvatio odbitak ali je raspalio loptu visoko preko prečke. 

Domaći tim nastavljao je sa napadima, pa je deset minuta kasnije Taremi bio u velikoj prilici, ali je golman Benfike Vlahodimos sjajno odbranio.

Situacija na terenu se potpuno promenila u 27. minutu, kada je igrač Porta Eustakio u roku od samo tri minuta zaradio dva žuta kartona, te je Benfika imala brojčanu prednost na terenu.

Devet minuta kasnije gosti iz Lisabona su u jednom napadu dva puta pogodili okvir gola protivnika. Prvo je Košta uspeo da odbrani šut Orsnesa i odbije loptu do stative, ona se odbila do Rafe Silve, ali je ovoga puta prečka spasila domaće igrače.

Fudbaleri Porta uspevali su da odolevaju napadima Benfike do 72. minuta kada je Rafa Silva postigao pogodak. Sudija je prvo signalizirao ofsajd, ali je nakon VAR provere preinačio svoju odluku, te su ''Orlovi'' poveli sa 1:0.

Sa ovom pobedom ekipa Benfike se dodatno učvrstila na liderskoj poziciji i sada ''beži'' drugoplasiranom Portu šest bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke