Benzema het-trikom srušio Čelsi, Real iz Londona vidi polufinale Lige šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 06.04.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Francuz briljirao.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida praktično su jednom nogom u polufinalu Lige šampiona pošto su u prvom meču četvrtfinala slavili protiv Čelsija u Londonu 3:1 zahvaljujući golovima trostrukog strelca Karima Benzeme.

U petom minutu viđeno je prvo uzbuđenje na meču kada je Kai Haverc loše šutirao nakon sjajne duge lopte koju je prihvatio.

Real je uzvratio u 10. minutu kada je Vinisijus Žunior pogodio prečku nakon sjajne akcije u kojoj su učestvovali Karim Benzema i Vinisijus Žunior.

U 14. minutu Eder Militao je zaradio žuti karton nakon što je nakon proklizavanja nemoćno faulirao Haverca, pa zbog toga neće igrati u revanšu za šest dana u Madridu.

Minut kasnije iz slobodnog udarca se oprobao Ris Džejms, ali je Tibo Kurtoa bio siguran.

U 20. minutu oprobao se Mejson Maunt, ali je njegov udarac bio nedovoljnog inteziteta da ugrozi pouzdanog Kurtou.

Benzema je doneo prednost Realu u 21. minutu na asistenciju Vinisijusa Žuniora, a svega tri minuta kasnije isti fudbaler je na dodavanje Luke Modrića na isti način duplirao prednost kraljevskog kluba.

U 40. minutu Haverc je postigao odličan gol glavom na asistenciju Žoržinja i iz vrlo rizične situacije prevario Kurtou, a samo dva minuta kasnije falilo je da Benzema zaokruži het-trik jer je promašio zicer.

Već na početku drugog poluvremena Benzema je zaokružio het-trik postigavši treći gol na meču nakon velike greške odbrane Čelsija, a u 50. minutu izvanredno je raspalio po lopti Cezar Asplikueta, međutim Kurtoa je još bolje intervenisao.

U 61. minutu Militao je zbog povrede napustio teren i tako krunisao loše veče budući da zbog kobne greške i žutog kartona neće moći da igra u revanšu.

U 69. minutu Romelu Lukaku je promašio zicer da dodatnu unese neizvesnost u meč, samo minut pošto je još lošije šutirao glavom iz slične pozicije.

Samo minut kasnije oprobao se i Maunt, ali njegov udarac nije bio dovoljno precizan.

Tempo igre je popuštao kako je vreme odmicalo, a u 79. minutu pokušao je Haverc, međutim to je bio "mačiji kašalj" za Kurtou, kao i nešto ozbiljniji pokušaj Džejmsa nekoliko minuta kasnije.

Do kraja meča Čelsi je na sve načine pokušavao da dođe do drugog gola i tako revanš u Madridu za šest dana učini još zanimljivijim, ali su mreže mirovale i izabranici Tomasa Tuhela naći će se u teškoj poziciji u utorak da izbegnu eliminaciju iz borbe za odbranu "ušatog trofeja".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke