Bijelsa na sudu, "Loko" se bori za svoj "padobran" - Lil ne posustaje!

Autor: Stefan Matić
petak 12.02.2021.
14:55
Izvor: Sportske.net

Argentinac rešen da izgura stvar do kraja.

EPA-EFE/Paul Ellis / POOL
EPA-EFE/Paul Ellis / POOL

Povezane vesti

Danas započinje epilog suđenja koji traje već više od 2.5 godine. 

Bijelsa, sadašnji trener Lidsa se spori sa bivšim klubom Lilom oko uslova raskida saradnje 2017. godine. Argentinac je preuzeo "doge" maja 2017. godine da bi već 22. novembra iste godine dobio suspenziju a ubrzo i otkaz od čelnika francuskog tima. Lil je tada koketirao sa donjim delom tabele, iz kluba je stigla informacija da je Bijelsa neodobreno otišao u domovinu što je rezultiralo pomenutom suspenzijom a onda i otkazom.

Argentinac je bio tek 13 utakmica na klupi "doga", već u pripremnom periodu povukao je radikalne poteze. Odmah je naveo kojih 11 iskusnih igrača mogu da napuste klube, Enejeama, Baša, Mavuba i Eder su bili među njima. Stigli su Pepe, Mendeš, Maia, Arauho, Balo-Ture i Malkut. "Loko" je poznat po svojoj nameri da menja klub iz korena, ovo mu je omogućila i "padobranom" klauzula koju je potpisao sa francuskim timom na početku saradnje. A koja je sada predmet spora. 

Bijelsa potražuje 19 miliona evra naknade od kluba!

Problem pravi to što je uprava kluba sa Bijelsom potpisala dva ugovora. Jedan je potpisan od strane Lopeza, vlasnika "doga, koji je tada potpisao u svojstvu predsednika Victory Soccer grupe (koja je posedovala Lil) i samog trenera. Na ovom ugovoru nalazi se pomenuta "padobran" klauzula. Ova klauzula osigurava isplatu Bijelsinog ugovora u potpunosti šta god da se desi. 

Drugi ugovor, koji je poslat i samom fudbalskom savezu Francuske, takvu klauzulu ne poseduje. Lil, kao klub, je izjavio da priznaje samo drugi ugovor koji je potpisan i od strane FSF-a.

Ko god dobije spor to neće biti kraj, druga strana će imati pravo žalbe. Sa situacijom oko francuskog fudbala i smanjenja prihoda od TV prenosa, ovakav izdatak bi itekako poremetio funkcionisanje samog kluba koji se ove sezone bori za titulu u Ligi 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke